Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Nitriansky kraj udelí svoje ocenenia za rok 2023 trom osobnostiam

Súčasný predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Milan Belica (na snímke). Foto: TASR Henrich Mišovič

Ich mená už schválili aj krajskí poslanci na svojom májovom rokovaní.

Nitra 8. mája (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) udelí svoje najvyššie ocenenie trom osobnostiam. Ich mená už schválili aj krajskí poslanci na svojom májovom rokovaní.

Cena NSK za rok 2023 bude udelená lekárovi, neurológovi, verejne činnému občanovi a bývalému poslancovi Mestského zastupiteľstva v Komárne Pálovi Violovi. "Získa ju za celoživotné zásluhy a osobný prínos pre rozvoj v oblasti zdravotníctva, verejnej služby a reprezentáciu NSK na Slovensku," konštatuje sa v schválenom návrhu na udelenie ceny.

Ocenená bude aj lekárka, infektologička a vysokoškolská pedagogička Ľubica Piesecká. Cenu NSK získa za zásluhy a osobný prínos pre rozvoj v oblasti zdravotníctva, infektológie a vzdelávania i za osobné nasadenie pri záchrane životov počas pandémie COVID-19 v Nitre a za reprezentáciu NSK na Slovensku i v zahraničí.

Cenu NSK získa tiež dlhoročný riadiaci pracovník v oblasti cukrovarníckeho priemyslu, občiansky aktivista, ochranca histórie, kultúry a kultúrneho dedičstva Ján Kratochvíl. "Udelená mu bude za celoživotné zásluhy a osobný prínos pre rozvoj cukrovarníctva, ekonomiky, obchodu, prínos pre zachovávanie historického a kultúrneho dedičstva a reprezentáciu NSK na Slovensku i v zahraničí," uvádza sa v návrhu na ocenenie.