Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Nitriansky kraj chystá rekonštrukciu 24 úsekov ciest II. a III. triedy

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Rekonštrukcia ciest bude obvykle spočívať v odfrézovaní poškodenej časti pôvodného asfaltového krytu vozovky a v prípade lokálnej potreby aj v spevnení spodnej konštrukcie telesa cesty.

Nitra 6. mája (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) plánuje v roku 2024 opraviť 24 úsekov ciest II. a III. triedy. Ich zoznam v pondelok na svojom rokovaní schválili poslanci NSK.

Ako uviedol riaditeľ Úradu NSK Peter Privalinec, do zoznamu modernizácie sa dostali cesty s celkovou dĺžkou takmer 39 kilometrov. Práce sú v predpokladanej hodnote viac ako 5,1 milióna eur. "Poradie úsekov ciest je záväzné, ich výber bude závisieť od disponibility finančných prostriedkov schvaľovaných Zastupiteľstvom NSK," doplnil Privalinec.

Rekonštrukcia ciest bude obvykle spočívať v odfrézovaní poškodenej časti pôvodného asfaltového krytu vozovky a v prípade lokálnej potreby aj v spevnení spodnej konštrukcie telesa cesty. Ako dodal Úrad NSK, súčasťou stavebných prác bude podľa potreby aj zrezanie a dosypávanie krajníc, zriadenie a prečistenie priekop, obnova a aktualizácia vodorovného a zvislého dopravného značenia, napojenie miestnych komunikácií a priľahlých objektov, úprava výstupov z inžinierskych sietí, oprava mostných objektov a ďalšie odborné práce.