Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Pri Myjave chytili opitú vodičku. Nafúkala viac ako dve promile

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Obvinená jazdila v utorok 15. mája približne o 11.15 h na osobnom aute Nissan Almera v obci Hrašné v okrese Myjava.

Myjava 16. mája (TASR) - Dopravní policajti z Nového Mesta nad Váhom vzniesli obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky voči 28-ročnej žene z okresu Myjava. TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička.

Obvinená jazdila v utorok 15. mája približne o 11.15 h na osobnom aute Nissan Almera v obci Hrašné v okrese Myjava. „Bola v tom čase zastavená a kontrolovaná policajnou hliadkou. Pri kontrole sa vodička podrobila dychovej skúške s výsledkom merania 0,98 mg/l, čomu zodpovedá 2,04 promile alkoholu v dychu,“ uviedol policajný hovorca.

Vodičke hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok. „Polícia opätovne upozorňuje vodičov, ktorí pred jazdou požijú alkoholické nápoje a sadnú si za volant, že svojou nezodpovednosťou ohrozujú nielen svoj život a zdravie, ale hlavne ohrozujú životy a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky. Polícia takéto kontroly na zistenie požitia alkoholu vodičmi bude naďalej vykonávať v celom Trenčianskom kraji,“ doplnil Kudlička.