Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Muž obvinený zo zločinu vraždy v štádiu pokusu mal spôsobiť nehodu

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Keďže obvinený Košičan utrpel pri dopravnej nehode ťažké zranenia a za jeho konanie mu v prípade dokázania viny hrozí 15 až 20 rokov za mrežami.

Košice 21. júla (TASR) – Polícia obvinila 31-ročného muža z Košíc z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. V sobotu (20. 7.) v nočných hodinách prijala na tiesňovej linke 158 oznámenie, že v jednom z bytov v košickej mestskej časti Juh podozrivá osoba v úmysle usmrtiť napadla nožom 18-ročného Košičana a spôsobila mu niekoľko bodných rán v hornej polovici tela. Muž následne z miesta činu ušiel. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Zranený Košičan bol okamžite prevezený záchranármi do nemocnice a podľa predbežnej lekárskej správy utrpel zranenia s dobou liečenia štyri až šesť týždňov. Po unikajúcom páchateľovi bolo okamžite vyhlásené pátranie.

"Približne o pol hodinu neskôr polícia prijala oznámenie, že na ceste v smere od Košíc na Jahodnú došlo k dopravnej nehode, pri ktorej 31-ročný vodič osobného motorového vozidla značky Opel Meriva sa čelne zrazil s protiidúcim vozidlom značky Volkswagen Passat, ktoré viedol 45-ročný vodič. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpeli obaja ťažké zranenia. Vo VW Passat sa nachádzal spolujazdec (12), ktorého zranenia si vyžiadali jednorazové ošetrenie," povedala Ivanová.

Vodič volkswagenu bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom, vodičovi opla bol na zistenie prítomnosti alkoholu, prípadne iných návykových látok odobratý biologický materiál. Predbežná škoda bola vyčíslená na 13.000 eur.

"Bolo preukázané, že vodičom vozidla značky Opel Meriva, ktorý je podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania pravdepodobne vinníkom dopravnej nehody, bola osoba podozrivá zo skutku, ku ktorému došlo v košickej mestskej časti Juh," skonštatovala Ivanová.

Keďže obvinený Košičan utrpel pri dopravnej nehode ťažké zranenia a za jeho konanie mu v prípade dokázania viny hrozí 15 až 20 rokov za mrežami, je podľa jej slov nielen v opatere lekárov a zdravotníckeho personálu, ale aj pod dohľadom polície.