Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

ZRÚTILA SA ČASŤ MOSTA NAD RIEKOU LABOREC: Zasadne krízový štáb

Na snímke poškodený most cez rieku Laborec zo Strážskeho v okrese Michalovce do miestnej časti Krivošťany 14.októbra 2019. Na moste sa zrútila časť chodníka a momentálne je neprejazdný. Foto: TASR Roman Hanc

Všetko nasvedčuje tomu, že most nejaký čas prejazdný nebude.

Strážske 14. októbra (TASR) – Pri páde časti chodníka na moste nad riekou Laborec medzi Strážskym (okres Michalovce) a mestskou časťou Krivošťany sa podľa policajných informácií nikto nezranil. "Našťastie sa nikto v tejto časti mosta nenachádzal," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Ako pre TASR uviedol primátor mesta Vladimír Dunajčák, o tom, že sa s mostom niečo deje, ho prišiel v pondelok ráno na mestský úrad informovať jeden z obyvateľov. Most sa mal prehýbať. "Ja som za krátku chvíľu prišiel na most s prednostom. Videli sme, aj ako laici, že je to pomerne vážne. Snažili sme sa spojiť s Košickým samosprávnym krajom, nedarilo sa nám. Tak sme sa spojili so Slovenskou správou ciest, ktorá promptne, dá sa povedať, poslala človeka s tým, že povedala, že sem musí prísť mostár, aby sa k tomu vyjadril," doplnil s tým, že o spadnutí časti mosta pod chodníkom sa dozvedel o 10.50 h.



K nehode má podľa jeho slov v popoludňajších hodinách zasadnúť krízový štáb. Ako však poznamenal, všetko nasvedčuje tomu, že most "nejaký čas" prejazdný nebude.

"Polícia dala príkaz na úplnú uzávierku mosta a o jeho ďalšej budúcnosti rozhodne statik," doplnila informácie v súvislosti s dopravou Ivanová s tým, že obchádzka vedie cez Michalovce. Obyvateľom mestskej časti Krivošťany to predĺži cestu o 30 kilometrov.

V Krivošťanoch žije podľa Dunajčákových slov približne 150 až 180 obyvateľov, stavbu mosta odhaduje na roky 1952 – 1953.