Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Investor plánuje spustiť predpredaj bytov v komplexe Tabáň v Nitre

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

Polyfunkčný komplex Tabáň vyrastie na voľnom pozemku oproti súdu v centre Nitry.

Nitra 19. mája (TASR) – Projekt Tabáň, ktorý spoločnosť Proxenta realizuje v centre Nitry, získal právoplatné územné rozhodnutie. Projektový tím pracuje na čo najskoršom udelení stavebného povolenia, informovala Renata Domčeková zo spoločnosti Proxenta. Podľa jej slov by mal byť v najbližších dňoch spustený predpredaj bytov a nebytových priestorov.

Polyfunkčný komplex Tabáň vyrastie na voľnom pozemku oproti súdu v centre Nitry. Okolitú zástavbu tvorí historický kláštorný komplex piaristov s Kostolom sv. Ladislava, ale aj objekty na bývanie a objekty občianskej vybavenosti. Investícia sa bude rozkladať na ploche 10.511 štvorcových metrov.

Objekt bude pozostávať zo šiestich obytných a jedného administratívneho bloku so šiestimi až siedmimi nadzemnými poschodiami a dvoma podzemnými podlažiami. Nachádzať sa v nich bude 84 apartmánov a 174 bytov, administratívne i obchodné priestory a 483 parkovacích miest. Stavba má byť podľa pôvodných plánov investora hotová do konca roka 2019. Celkové náklady na realizáciu sú vyčíslené na 25 miliónov eur.