Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Zámok v Hlohovci pozýva na nočné prehliadky s divadelníkmi

Na snímke zámok v Hlohovci. Foto: TASR – Martin Palkovič

História zámku v Hlohovci, ktorý bol predtým hradom, je spätá so šľachtickými rodmi Thurzovcov, Forgáčovcov a Erdődyovcov.

Hlohovec 10. júla (TASR) – Prvú nočnú prehliadku zažije zámok v Hlohovci v sobotu 13. júla. Divadelná skupina teatro Orlus pripravila v spolupráci s jeho prevádzkovateľom, mestským kultúrnym centrom pre návštevníkov divadelné predstavenie Kratochvíľne rozmary šľachty.

"Predstavenia sa budú konať o 19.30, 20.00, 20.30, 21.00, 21.30 hodine,“ informoval za divadelníkov Michal Lukáč. V bývalom Erdödyovskom sídle stretnú, ako dodal, návštevníci tých, ktorí na zámku žili, pracovali, milovali a umierali.

História zámku v Hlohovci, ktorý bol predtým hradom, je spätá so šľachtickými rodmi Thurzovcov, Forgáčovcov a Erdődyovcov. V čase socializmu štyri desiatky rokov slúžil ako Výchovný ústav pre mládež, potom dve desaťročia chátral, kedy sa mestu ako vlastníkovi nedarilo nájsť záujemcu o jeho kúpu.

Napokon padlo rozhodnutie opraviť ho vo vlastnej réžii. Od konca roku 2018 je zrekonštruovaná časť prístupná verejnosti a od tohto roku sa v ňom konajú aj kultúrne podujatia.