Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Dragun: Bratislavskej vodárenskej spoločnosti hrozí pokuta 3 mil. eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR Marko Erd

Bratislavský mestský parlament na svojom stredajšom zasadnutí po 13. h jednohlasne schválil účtovnú uzávierku a prerozdelenie hospodárskeho zisku BVS za rok 2017.

Bratislava 19. decembra (TASR) – Ak valné zhromaždenie Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) neschváli individuálnu účtovnú uzávierku a prerozdelenie hospodárskeho zisku BVS ešte za rok 2017, hrozí spoločnosti pokuta troch miliónov eur. Na stredajšej tlačovej besede to vyhlásil zástupca niektorých minoritných akcionárov Miroslav Dragun.

"Čakáme na rozhodnutie, či bude hlasovať za túto ročnú uzávierku a za rozdelenie hospodárskeho výsledku alebo bude proti. V prípade, ak bude proti alebo sa zdrží, znamená to, že nebude schválená a finančná správa môže udeliť pokutu," skonštatoval Dragun.



Materiál má na svojom stredajšom programe prerokovať aj bratislavské mestské zastupiteľstvo, teda v rovnaký deň, ako zasadá valné zhromaždenie BVS. Dragun v tejto súvislosti hovorí o obštrukciách bývalého i súčasného vedenia mesta a časovej tiesni. "Je veľká chyba bývalého vedenia, že nezvolalo predstavenstvo skôr a nechalo to na primátora, ktorý je na úrade deviaty deň. Je to absolútne nezodpovedné," poznamenal Dragun.

Zároveň však nerozumie kroku súčasného vedenia mesta zvolať rokovanie mestských poslancov na 19. decembra, keď termín stredajšieho rokovania valného zhromaždenia je známy už mesiac. Na to, aby zástupca majoritného akcionára v BVS zahlasoval na valnom zhromaždení za dokumenty, musí mestské zastupiteľstvo materiály prerokovať. "Osobne, včera vo večerných hodinách aj dnes, som urgoval primátora (Matúša Valla, pozn. TASR), aby prišiel na rokovanie valného zhromaždenia a odhlasoval to. Mrzí ma, že hlavné mesto sa chová nezodpovedne a drží ďalších 91 akcionárov spoločnosti a spoločnosť v napätí, či bude spoločnosti hroziť pokuta," podotkol Dragun.

Zároveň dodal, že ešte tento rok, pravdepodobne do Vianoc, sa menšinoví akcionári BVS pokúsia stretnúť s novým vedením hlavného mesta. Rokovať chcú o nastavení zmien fungovania spoločnosti a posilnení práv menšinových akcionárov.

Bratislavský mestský parlament na svojom stredajšom zasadnutí po 13. h jednohlasne schválil účtovnú uzávierku a prerozdelenie hospodárskeho zisku BVS za rok 2017. Valné zhromaždenie BVS bolo v tom čase prerušené a čakalo na rozhodnutie mestského zastupiteľstva. V rokovaní bude ďalej pokračovať.