Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Banskobystričania si pripomenú Deň rodiny oslavami, začnú omšou

Mesto Banská Bystrica, ilustračné foto. Foto: TASR/Wikimedia/Twisp

Oslavy sa začnú v piatok (25.5.) o 18.00 h v katedrále sv. Františka Xaverského a zakončia ich v nedeľu (27.5.) o 11.00 h vo farskom kostole Nanebovzatia Panny Márie.

Banská Bystrica 22. mája (TASR) - Banskobystričania si už tradične v tomto roku pripomenú Deň rodiny. Oslavy sa začnú spoločnou svätou omšou v piatok (25.5.) o 18.00 h v katedrále sv. Františka Xaverského a zakončia ich v nedeľu (27.5.) o 11.00 h vo farskom kostole Nanebovzatia Panny Márie.

Podľa organizátorov víkendový program na Námestí slobody ponúka rôzne atrakcie, o ktoré sa postarajú hvezdári z Banskej Bystrice, leteckí modelári, komunitné centrá zo sídlisk Sásová a Fončorda, ale i občianske združenie Návrat, SOS/BirdLife Slovensko či Slovenský skauting.

Organizátori pripravili hry pre rodiny, športové a zábavné aktivity pre všetky generácie, pri ktorých sa všetci spoločne zabavia. Na pódiu vystúpi Janais so svojou kapelou, tanečná škola Brishka, súbor Vodopádik, Kúzelník Marek, Sokoliari Kráľa Svätopluka a malí folkloristi zo súboru Matičiarik.

Deň rodiny v meste pod Urpínom organizujú dobrovoľníci s podporou viacerých organizácií a súkromných spoločností. Podujatie finančne podporilo mesto Banská Bystrica a záštitu nad ním prevzal primátor Ján Nosko.