Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Banská Štiavnica vlani získala dotácie vo výške viac ako 9 mil. eur

Na archívnej snímke Banská Štiavnica. Foto: TASR/Dušan Hein

Najväčšiu sumu z toho tvorila dotácia vo výške štyri milióny eur z Úradu vlády SR na obnovu Szitnyayovského domu, v ktorom pred ničivým požiarom sídlila základná umelecká škola.

Banská Štiavnica 30. apríla (TASR) - Mesto Banská Štiavnica vlani hospodárilo s rozpočtom vo výške viac ako 18,254 milióna eur. Významnou položkou v jeho príjmoch boli dotácie, ktoré získalo v celkovej výške viac ako 9,268 milióna eur. Vyplýva to zo Správy o stave mesta Banská Štiavnica a činnosti samosprávy za rok 2023, ktorú na aprílovom rokovaní zobrali mestskí poslanci na vedomie.

Najväčšiu sumu z toho tvorila dotácia vo výške štyri milióny eur z Úradu vlády SR na obnovu Szitnyayovského domu, v ktorom pred ničivým požiarom sídlila základná umelecká škola. Mesto tiež získalo 800.000 eur z Ministerstva kultúry SR na obnovu historickej budovy radnice, či viac ako 543.000 eur na dobudovanie infraštruktúry na štadióne z Fondu na podporu športu.

Ako ďalej mesto v správe uvádza, výška bankových úverov ku koncu vlaňajšieho roka bola vo výške približne 559.000 eur. Mesto uhradilo úvery v celkovej výške približne 200.830 eur.

Samospráve sa v roku 2023 podarilo zrealizovať viaceré investičné a neivestičné akcie. Okrem iných išlo napríklad o rekonštrukciu Ulice Dolná Resla, miestnej komunikácie na Ulici Malá Okružná či komunikácie na Ulici SNP. Vybudovanie detského ihriska na sídlisku Drieňová, stavebné práce na úpravách okolia tribúny a budovy šatne štadióna, či ukončenie rekonštrukcie verejných priestranstiev na Ulici Pod Kalváriou. Vypracované boli aj viaceré projektové dokumentácie a urbanisticko-architektonické štúdie.