Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa

Publicistika

M. LAJČÁK: EÚ je vnímaná ako ekonomický gigant, ale politický trpaslík

Pozrite si ďalšie vydanie nášho mesačníka s osobnosťami domácej i svetovej diplomacie.

JÁN MUCHA: O dohode s trénerom Kozákom, Evertone i zákernej rakovine

Hoci je zoznam aktivít slovenského futbalového brankára Jána Muchu pravidelne nabitý, pred pár dňami si našiel čas a cestu do štúdia TABLET.TV, kde sme s ním predebatovali viacero zaujímavých tém.

HRABKO: R.Kaliňák nemá právo posudzovať,či je prezidentov let súkromný

Dnes nikto nevyloží karty na stôl, ani Veľká Británia, ani Európska únia. Začína sa veľká hra o budúcnosť. Možno budeme prekvapení, ako dlho to bude trvať, povedal v TABLET.TV Juraj Hrabko.

M.BEŇOVÁ:Pre časť Britov sme boli migrantmi aj my.Teraz na to doplatia

Ak sa budeme báť veľkých rozhodnutí a silnejšej spolupráce, doba, keď občania budú môcť pocítiť jej benefity, sa vzdiali, komentovala v TABLET.TV Rímsku deklaráciu europoslankyňa Smeru-SD M. Beňová.

VEĽKÁ ŠKOLSKÁ REFORMA:Povedie projekt rezortu k vzdelanej spoločnosti?

Sledujte FAKTY A ARGUMENTY s Jurajom Hrabkom a jeho hosťami! V diskusii sa predstavia exminister školstva Milan Ftáčnik a Stanislav Boledovič, spoluautor kampane A DOSŤ! a programu Teach for Slovakia.

J.HRABKO KOMENTUJE RÍMSKU DEKLARÁCIU: Prvé alebo posledné?

Počas víkendu uzrela svetlo sveta Rímska deklarácia. Slávnostne ju podpísali predstavitelia 27. krajín EÚ, a to pri príležitosti 60. výročia podpísania Rímskych zmlúv, na ktorých je postavená.

T. BETÁKOVÁ: Ľuďom nevadia neotestované lieky, ale vakcíny spochybňujú

Aj napriek možným rizikám očkovania, preto prevažujú jeho prínosy, uviedla v rozhovore pre TASR RNDr. Tatiana Betáková, DrSc. z Virologického ústavu Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied.

TÝŽDENNÍK: Prelomené veto, výhra B. Bugára a ministerstvo šťastia

To najlepšie zo tohtotýždňových správ Teraz.sk glosuje Juraj Hrabko.

Skaly Margita a Besná skrývajú v sebe príbeh o krutej vražde

Pltníkov na ceste dolu Váhom čakali kadejaké nástrahy, jednou z nich je aj žilinská krútňava pri vtoku Kysuce do Váhu. No galiby im robili aj všelijaké potvory.

SCHUSTER: Z každého premiéra sa časom stáva 'demokratický diktátor'

Bývalý prezident, spisovateľ, cestovateľ - Rudolf Schuster.,aktualizované 

Desať zásad ako správne kúriť. Poznáte ich?

Láska ide cez žalúdok a vykurovanie zasa cez centrálny zdroj tepla a najmä peňaženku. Podľa prieskumu štvrtina domácností u nás, ktoré platia za teplo zálohovo, končí pri vyúčtovaní nedoplatkom.

KAPUŠ: Nezmyselné zápasy Slovana v KHL? V tomto s Lintnerom nesúhlasím

Legendárny hokejista Slovana Bratislava Richard Kapuš bol pred pár dňami hosťom v štúdiu TABLET.TV, kde sme sa s ním porozprávali o jeho kariére, slovenskom hokeji, ale aj o pôsobení belasých v KHL.

HRABKO: Rušenie amnestií už nestačí, chcú ďalší nebezpečný precedens

Ide o to, kto si bude môcť pripísať pomyselné politické body za to, že prispel k zrušeniu Mečiarových amnestií, povedal v TABLET.TV Juraj Hrabko.

Edita Grosman z prvého transportu: Stratili sme pocit ľudskosti

V prvých transportoch, ktoré odchádzali cez 2. svetovú vojnu, boli mladé slobodné dievčatá a ženy vo veku od 16 rokov. Smerovali do Auschwitzu. O nich je aj novela Nevesta sa mala volať Tisíc panien.

I. KOLEK: Som optimista, na zákaz hazardu sa nájde dostatok hlasov

Kým Kolek, podobne ako celý jeho klub, presadzuje absolútny zákaz odvíjajúci sa od petície takmer tretiny Bratislavčanov, Farkašovská obhajuje názor, že efektívnejšou cestou je veľmi prísna regulácia.

M.KLUS: Kandidatúru proti Kotlebovi oznámim v najbližších dňoch

O budúcnosti Európskej únie, voľbách v Holandsku, Brexite, ale aj župných voľbách v banskobystrickom VÚC rozprával v TABLET.TV poslanec SaS Martin Klus.

DULEBA: Európska únia nie je ideálny projekt, ale lepší neexistuje

Hosťom Pavla Demeša v relácii SVET Tu a teraz je Alexander Duleba, riaditeľ výskumného centra Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku (SFPA).

FREŠO: Jednokolová voľba šéfov VÚC je politický akt v prospech strán

Dvojkolová voľba dáva silnejší mandát. Pri styku s ľuďmi, samosprávou či vládou cítite silu väčšinového rozhodnutia. Je to oveľa silnejšia pozícia, ako napríklad má niektorý primátor, vysvetlil Frešo.

Poľka z Bruselu, ktorá prežila útok v metre: Netreba sa poddať strachu

Magdalena Dzieszková pracuje pre belgické firmy, ktoré poskytujú upratovacie služby. Aj v ten deň ráno mala namierené na jednu z adries vo štvrti Heysel.

J.HRABKO KOMENTUJE AMNESTIE: Päť podmienok

Juraj Hrabko reaguje na výsledky rokovaní koaličných a opozičných strán na tému rušenia Mečiarových amnestií.

PEDIATRIČKA: Antivakcinačné kampane majú známky sektárstva

Pediatrička Marta Špániková posiela rodičom nezaočkovaných detí email s tým, aby si uvedomili vážnosť situácie s osýpkami v Maďarsku. Zatiaľ je táto jej aktivita neúspešná.

Viete o tom, čo sa stane s ROBOM ROTHOM?

Rebel, ktorý berie herectvo ako poslanie. So skupinou O.B.D. spieva Rolling Stones a v rozhovore pre TASR naznačil, čo mu môže priniesť budúcnosť.,aktualizované 

VIDEO: Islamský štát míňa stámilióny dolárov. Odkiaľ berie peniaze?

Predajom zlatého dinára, rabovaním a výkupným teroristi výdavky na vojnu nepokryjú. Prečítajte si, čo zistili experti zo Západu.

Mária Terézia prekliala slovenských pánov. Skameneli v tajnej chodbe

Niektoré zo slovenských skál vraj nevznikli iba silou prírody. Vryli sa do nich aj rôzne ľudské príbehy o láske, žiali či pomste. A vryli sa do nich tak silno, až sa premenili v kameň.

TÝŽDENNÍK: Amnestie, prezident a zašpinený Čistý deň

To najlepšie z tohtotýždňových správ Teraz.sk glosuje Juraj Hrabko.

Ojedinelý šprintérsky zjav JÁN VOLKO: Po dobrom behu mám vždy okno

Ján Volko sa na halových ME v Belehrade postaral o senzáciu, a tak nečudo, že sa jeho meno stalo zo dňa na deň známe. Aj o tomto životnom úspechu sme sa s ním v štúdiu TABLET.TV porozprávali.

HRABKO:Budaj môže svoj návrh zrušenia amnestií V.Mečiara hodiť do koša

Prezident Andrej Kiska urobil chybu, keď sa vo veci vymenovania ústavných sudcov obrátil na Benátsku komisiu, povedal v TABLET.TV Juraj Hrabko.

KORČOK: EÚ je rozostavané stavenisko, mnohé nie je dobudované

Hosťom P. Demeša je I. Korčok, štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.

KOMENTÁR: Po voľbách v Holandsku prehrávajú európski populisti 0:1

Komentár Roberta Schustera uverejňujme so súhlasom Českého rozhlasu Plus, ktorého je externým komentátorom.

MATEČNÁ: Kvalitnejšie nemecké potraviny boli aj lacnejšie ako v Česku

Nie je možné, že poľnohospodár, ktorý je na konci, ale zároveň aj na začiatku, lebo potravinu vyrába, je na chvoste s veľkosťou marže, povedala v TABLET.TV ministerka pôdohospodárstva G. Matečná.

Rok po parlamentných voľbách: Ako uspela koalícia a ako opozícia?

Sledujte FAKTY A ARGUMENTY s Jurajom Hrabkom a jeho hosťami!

Nepripravte sa o zuby: Paradentóza sa dá liečiť

Parodontitída je tichou hrozbou pre náš pekný úsmev. Ako svoje zuby ochrániť vám poradí zubný lekár, chirurg a člen Európskej Parodontologickej Asociácie MUDr. Tomáš Siebert, PhD.

HRABKO komentuje novú éru politického informovania: Rýchlo až zbesilo

Platí múdrosť predkov – zíde z očí zíde z mysle – a to sa v politike jednoducho neodpúšťa, píše Juraj Hrabko.

TÝŽDENNÍK: Mečiarova hra, premiérov telefonát a 13. plat

To najlepšie zo tohtotýždňových správ Teraz.sk glosuje Juraj Hrabko.

Čo čaká budovy železničných staníc v Bratislave?

Tisíce ľudí cestujú denne po železnici. Jej analýzu v hlavnom meste, vrátane využitia staníc, či zastávok, prinesie odborná štúdia Uzla Bratislava. Predstavíme vám niektoré z nich.

Milostné hry víl sa mohli skončiť smrťou muža

Víly zosobňovali živly. Mohli byť vodné, horské, vzdušné či lesné. V keltskej mytológii sú však známe aj víly smrti, ktoré zvestovali koniec. Niektoré sa však do mužov aj zaľúbili a neublížili im.

NESTARCOVÁ NA ROVINU: Rozchod s Dubovcovou bol pre mňa veľkou fackou

Dlhoročná slovenská reprezentantka v plážovom volejbale Dominika Nestarcová sa rozhodla ukončiť kariéru. Nielen o dôvodoch, ktoré ju k tomu viedli, nám pred pár dňami porozprávala v štúdiu TABLET.TV.

CHMELÁR a HRABKO o sľube vlády a Nicholsonovej ako liberálnom Slotovi

Predsedníctvo v EÚ a boj s nezamestnanosťou vláda realizovala úspešne, zlyhala v boji proti korupcii. Ako hrádza proti extrémizmu zlyhala vláda aj opozícia, uviedli v TABLET.TV Hrabko a Chmelár.

MIHÁL: O migrantoch si myslím v zásade to, čo Sulík. Ale trápi ma iné

Chcem sa dožiť toho, aby sme po niektorých voľbách postavili takú vládu, ktorá bude mať ako prvý bod svojho programu reálny boj proti korupcii, povedal v TABLET.TV J.Mihál.

KOMENTÁR J.HRABKA: Poľský nájazd

J.Hrabko komentuje voľbu predsedu Európskej rady.