Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Slovenský turista skolaboval nad Popradským plesom

Na snímke Popradské pleso. Foto: TASR Oliver Ondráš

Pre vyťaženosť najbližších posádok Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby Air-Transport Europe požiadali horskí záchranári o súčinnosť poľských kolegov.

Vysoké Tatry 20. októbra (TASR) - Horskí a leteckí záchranári pomáhali mužovi, ktorý dnes popoludní skolaboval na turistickom chodníku vo Vysokých Tatrách. Z Horskej záchrannej služby informovali, že zdravotné problémy 66-ročného Slováka nahlásili prostredníctvom Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

"Turista smeroval z túry na Hincových plesách smerom na Popradské pleso. Tu mu prišlo nevoľno a po upadnutí do bezvedomia začali prítomní okamžite laickú KPR (kardiopulmonálna resuscitácia),"
informuje HZS na svojej stránke. Na miesto odišli štyria záchranári HZS z Vysokých Tatier.

Pre vyťaženosť najbližších posádok Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby Air-Transport Europe požiadali horskí záchranári o súčinnosť poľských kolegov. "V súčinnosti s horskými záchranármi zo slovenskej strany a za pomoci automatického defibrilátora prebiehala na mieste naďalej KPR," dodáva HZS. Muža napokon transportovala poľská vrtuľníková posádka do nemocnice v Zakopanom.