Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

USPOKOJIL SA S MÁLOM: Mladý Prešovčan ukradol hokejbalové trenírky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Škoda spôsobená krádežou bola vyčíslená na 30 eur. Keďže mladý Prešovčan už za podobný čin počas roka dostal blokovú pokutu, bolo jeho súčasné konanie kvalifikované ako trestný čin.

Prešov 20. septembra (TASR) – Z prečinu krádeže obvinili v stredu (19.9.) prešovskí policajti 21-ročného muža z Prešova. Podľa prešovského krajského policajného hovorcu Daniela Džobanika, muž mal v utorok (18.9.) v dopoludňajších hodinách ukradnúť v jednej z firiem na Reimanovej ulici v Prešove hokejbalové trenírky so znakom Slovenskej republiky.

"Potom čo vošiel do objektu firmy, prešiel k pootvoreným dverám kancelárie a z vešiaka na stojane odcudzil uvedené trenírky a z budovy odišiel preč. Nasledujúci deň sa v dopoludňajších hodinách do budovy firmy vrátil s úmyslom ešte niečo odcudziť. Všimol si ho však majiteľ firmy, ktorý ho spoznal, zadržal a privolal políciu. K spoznaniu mu pomohol samotný obvinený, nakoľko mal na sebe oblečené tie isté hokejbalové trenky, ktoré deň predtým odtiaľ ukradol," uviedol Džobanik.

Škoda spôsobená krádežou bola vyčíslená na 30 eur. Keďže mladý Prešovčan už bol podľa Džobanika za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý blokovou pokutou, bolo jeho súčasné konanie kvalifikované ako trestný čin.

"Obvinený je stíhaný v takzvanom super rýchlom konaní," dodal Džobanik.