Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Prešovský kraj dostane finančnú výpomoc na cesty vo výške 12 mil. eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Caban

Výsledkom poskytnutia tejto návratnej finančnej výpomoci bude rýchlejšia obnova cestnej infraštruktúry, odstránenie havarijných stavov ciest a zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky.

Bratislava 20. novembra (TASR) - Prešovský samosprávny kraj dostane návratnú finančnú výpomoc na rekonštrukciu ciest druhej a tretej triedy vo výške 12 miliónov eur. Financie pre kraj odobrila na utorkovom rokovaní vláda.

Materiál kabinetu predložilo ministerstvo financií. "Cieľom je vytvorenie podmienok na dobudovanie komplexnej infraštruktúry v kraji, ktorý spravuje cesty druhej a tretej triedy v celkovej dĺžke 2436 kilometrov," priblížili z tlačového odboru rezortu financií.

Výsledkom poskytnutia tejto návratnej finančnej výpomoci bude podľa ministerstva rýchlejšia obnova cestnej infraštruktúry, odstránenie havarijných stavov ciest a zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky.

"Prešovský samosprávny kraj bude bezúročnú pôžičku čerpať v rokoch 2019 až 2021 a splácať desiatimi pravidelnými splátkami v období rokov 2021 až 2030," dodal rezort financií. Poskytnutie návratnej finančnej výpomoci bude podľa ministerstva finančnou operáciou bez dopadu na schodok štátneho rozpočtu podľa metodiky ESA 2010.