Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Súdne pojednávanie s primátorom Popradu opäť odročili

Na snímke primátor Popradu Jozef Švagerko, archívna snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Popradského primátora uznal sudca Okresného súdu v Poprade vinným z jazdy pod vplyvom alkoholu. Voči tomuto rozhodnutiu podal Švagerko odpor, takže verdikt nie je právoplatný.

Poprad 20. septembra (TASR) – Súdne pojednávanie s primátorom Popradu Jozefom Švagerkom vo štvrtok na okresnom súde opäť odročili. TASR to potvrdila hovorkyňa súdov v pôsobnosti Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová s tým, že tentoraz sudca odročil pojednávanie pre ospravedlnenie obhajcu.

Popradského primátora uznal sudca Okresného súdu v Poprade vinným z jazdy pod vplyvom alkoholu. Voči tomuto rozhodnutiu podal Švagerko odpor, takže verdikt nie je právoplatný. Termín ďalšieho pojednávania sudca stanovil na 16. októbra o 13. hodine s tým, že súd pristúpil k ustanoveniu náhradného obhajcu vo veci a predvolaniu prostredníctvom polície.

V tomto prípade nejde o prvý prípad odročenia pojednávania. „Úplne prvé pojednávanie bolo nariadené 31. apríla, ale neprebehlo tak isto z dôvodu práceneschopnosti obhajcu. Následne bol termín určený na 17. mája, ale tam bola vznesená námietka zaujatosti sudcov Okresného súdu Poprad a vec bola predložená Krajskému súdu Prešov na rozhodnutie. Ten námietke nevyhovel a rozhodol, že konajúci sudca nie je vylúčený z prejednania veci. Ďalší termín bol určený na 28. augusta, toto pojednávanie bolo odročené pre ospravedlneniu obhajcu kvôli zahraničnej dovolenke,“ priblížila proces Petrufová.

Polícia zastavila popradského primátora v polovici augusta minulého roka neďaleko cintorína na ceste v smere na Veľký Slavkov. Švagerkovi vtedy v dychu zistili viac ako jedno promile alkoholu. Ten sa za svoje konanie verejne ospravedlnil, no z postu primátora neodstúpil. Aj rok po kauze tak zastáva svoju funkciu, keďže zatiaľ nebol právoplatne odsúdený.