Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Prešovský kraj

Návštevníci vranovského jarmoku môžu ochutnať dobroty družobných miest

Ilustračná snímka Foto: TASR/Edmund Örzsik

Novinkou v tomto roku bude ochutnávka národných jedál vranovských družobných miest Sambir, Brest, Jaslo, Boguchwala, Mád a Bystřice nad Pernštejnem.

Vranov nad Topľou 5. októbra (TASR) – Návštevníci dvojdňového Vranovského jarmoku, ktorý sa začne v piatok (6.10.), budú mať k dispozícii 140 predajných stánkov s rôznym druhom tovaru.

"Novinkou v tomto roku bude ochutnávka národných jedál našich družobných miest Sambir, Brest, Jaslo, Boguchwala, Mád a Bystřice nad Pernštejnem," informovala TASR hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková. Kuchyňa našich priateľov, ako degustáciu špecialít nazvali, bude v prvý deň jarmoku pri dome kultúry od 15. do 18 h. Pripravený je aj zaujímavý kultúrny program, v ktorom vystúpia miestne detské folklórne súbory, skupina Drišľak a Ľudová hudba Šarišanci.

Jarmočné stánky budú na uliciach Janka Kráľa, Alexandra Dubčeka, M. R. Štefánika a Kalinčiakovej ulici. S uzáverou premávky tam treba rátať oddnes od 18. h do soboty (7.10.) do 20. h. "Trasa obchádzky vedie z Duklianskych hrdinov, cez Námestie slobody, po ulici M. R. Štefánika a Dlhej ulici, cez kruhový objazd a Bernolákovu ulicu späť na Duklianskych hrdinov," upozornila hovorkyňa s tým, že stánky s občerstvením nájdu záujemcovia v tomto roku na parkovisku pri dome kultúry.