Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Levočský lekársky deň bude hostiť viac ako 500 odborníkov zo Slovenska

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Levočský lekársky deň je odborným stretnutím, ktoré má v regióne Spiš dlhoročnú tradíciu.

Levoča 19. septembra (TASR) - Do Levoče sa chystajú počas tohto týždňa takmer štyri stovky lekárov, sestier, ako aj ďalších medicínskych pracovníkov. Uskutoční sa tam tradičné celoslovenské vzdelávacie podujatie s názvom Levočský lekársky deň. „Jedna z najväčších akcií pre zdravotníkov sa bude konať vo štvrtok 20. septembra. Levočská nemocnica si vzdelávacím podujatím pre zdravotníkov pripomenie i 118. výročie svojho založenia,“ uviedla hovorkyňa Agel SK Alžbeta Sivá.

Program Levočského lekárskeho dňa a 10. odbornej konferencie sestier a medicínsko-technických pracovníkov pozostáva z desiatok odborných prednášok rozdelených do viacerých sekcií. „Myšlienkou podujatia je osloviť odbornú verejnosť, aby prezentovala svoje najnovšie vedomosti, ktoré následne diskusiou obohatí, a tak prispeje k pokroku v diagnostickej a liečebnej starostlivosti o pacienta,“ uviedol riaditeľ levočskej nemocnice Jozef Tekáč.

Levočský lekársky deň je odborným stretnutím, ktoré má v regióne Spiš dlhoročnú tradíciu. Sústavné vzdelávanie a konfrontácia vedomostí a skúseností medzi špecialistami zvyšuje odbornú kvalitu zdravotníckeho personálu. „Poslaním levočskej nemocnice je poskytovať zdravotnú starostlivosť obyvateľom regiónu Spiš i širšieho okolia na úrovni súčasných poznatkov vedy a medicíny. K tomu výrazne prispieva i organizovanie vzdelávacích podujatí s celoslovenskou účasťou zdravotníckych pracovníkov,“ doplnil Tekáč.