Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Nitriansky kraj

Želiezovce pripravujú pozemky určené na výstavbu rodinných domov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Radnica získala pozemok, kde sa už niekoľko desaťročí tvorila čierna skládka, na ktorú sa vozili kmene stromov, ale i stavebný a komunálny odpad z domácností.

Želiezovce 14. novembra (TASR) – Želiezovská radnica začala s prípravou pozemku, na ktorom by sa v budúcnosti mali vytvoriť parcely pre výstavbu desiatich až 12 rodinných domov. Ako informoval magistrát, priestor pri bývalom bitúnku medzi hrádzou a Poštovou ulicou získalo mesto do vlastníctva v roku 2011 zámenou s poľnohospodárskym družstvom. Radnica tak získala pozemok, kde sa už niekoľko desaťročí tvorila čierna skládka, na ktorú sa vozili kmene stromov, ale i stavebný a komunálny odpad z domácností.

Lokalita bola zapracovaná do územného plánu mesta ako pozemok určený na individuálnu bytovú výstavbu. „Aby však bolo možné pozemky predať záujemcom, bolo potrebné najskôr odstrániť skládku a pozemok vyčistiť. Keď sa odstráni neporiadok, bude tam možné vytvoriť parcely na výstavbu rodinných domov. Prostredie však špatí objekt bývalého bitúnku. Využijeme všetky právne možnosti, aby ho jeho majiteľ dal zbúrať,“ informoval na mestskej webovej stránke primátor Ondrej Juhász.

Podľa slov vedúceho odboru správy mestského majetku Petra Harisa sa už na pozemku určenom na výstavbu rodinných domov začalo s odstraňovaním skládky. „Na jar bola buldozérom navŕšená kopa, z ktorej sa teraz separuje zemina. Tá bude odvezená a uložená na prípadné ďalšie použitie a odpad. Ten bude tiež separovaný a odvezený na riadenú skládku. Vyčistený bude aj priestor pred bitúnkom, následne bude rekultivovaná celá táto lokalita,“ dodal Haris.