Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Počet ochorení na chrípku v Nitrianskom kraji prudko stúpol

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Podľa údajov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre bolo v 45. kalendárnom týždni evidovaných celkovo 6178 akútnych respiračných ochorení.

Nitra 12. novembra (TASR) – Počet ochorení na chrípku v Nitrianskom kraji po prudkom poklese v predchádzajúcich dňoch v priebehu uplynulého týždňa opäť rapídne stúpol. Počet chorých sa zvýšil o stovky prípadov.

Podľa údajov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre bolo v 45. kalendárnom týždni evidovaných celkovo 6178 akútnych respiračných ochorení. Z tohto počtu išlo o chrípku a chrípke podobné ochorenia v 687 prípadoch. "Predstavuje to vzostup chrípky o 50 percent oproti predchádzajúcemu kalendárnemu týždňu," informoval RÚVZ.

Najviac chorých bolo v skupine nula až päťročných detí. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 174 osôb. Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 40,2 percenta zápalov prínosových dutín, 28,8 percenta zápalov pľúc a 31 percent zápalov stredného ucha. Ochorenia hlásilo 58 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 64 percent lekárov pre dospelých.