Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Washington bez Fehérváryho zdolal Ottawu, Edmonton si poradil s LA

Obranca Washingtonu Capitals Rasmus Sandin (38) strieľa puk, brankár Ottawy Senators Joonas Korpisalo (70) a pravé krídlo Claude Giroux (28) bránia v tretej tretine hokejového zápasu NHL v pondelok 26. februára 2024 vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Na triumfe Washingtonu sa dvomi gólmi podieľal Hendrix Lapierre, ktorého Capitals povolali z farmy v Hershey iba v piatok.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
New York 27. februára (TASR) - Hokejisti Seattlu so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom zvíťazili v noci na utorok v NHL nad Bostonom 4:3 po samostatných nájazdoch. Jediný úspešný exekútor v rozstrele bol domáci Kailer Yamamoto. Tatar svoj pokus v druhej sérii nepremenil. Washington stále bez zraneného obrancu Martina Fehérváryho zdolal Ottawu 6:3 a pripísal si štvrté víťazstvo z uplynulých piatich zápasov.

Tatar nastúpil opäť vo štvrtom útoku Seattlu, odohral 10:42 minút a vyslal jednu strelu na bránku. Svoje bodové suchoty natiahol na sedem zápasov. V drese Bruins strelil David Pastrňák dva góly, ku ktorým pridal aj jednu asistenciu. Český krídelník dosiahol jubilejný 700. bod v profiligovej kariére. V rozstrele podržal domácich brankár Philipp Grubauer, ktorý zneškodnil všetky tri pokusy súpera.

"Chytal solídne počas celého zápasu. Naozaj solídne, v správnom čase vytiahol dôležité zákroky a chytil všetky tri nájazdy. Myslím si, že sme od neho ani nemohli žiadať viac," povedal tréner domácich Dave Hakstol pre oficiálnu webstránku NHL.

Na triumfe Washingtonu sa dvomi gólmi podieľal Hendrix Lapierre, ktorého Capitals povolali z farmy v Hershey iba v piatok. Nastúpil na svoj prvý zápas v NHL po vyše mesiaci. Alexej Protas prispel k víťazstvu gólom a dvomi asistenciami, Beck Malenstyn mal bilanciu 1+1 a Connor McMichael s Anthonym Manthom si zhodne pripísali po dve asistencie. Tím z hlavného mesta USA naďalej tuho bojuje o play off, na pozíciu Tampy Bay s druhou voľnou kartou vo Východnej konferencii stráca šesť bodov. Ottawe nestačili ani gól a dve asistencie Bradyho Tkachuka a Shanea Pinta.

"Užil som si zápas s týmito chalanmi, inkasoval som pár hitov a dal pár gólov. Myslím si, že sa všetci snažili. Bolo super vidieť, ako hráči z rôznych formácií prispeli k víťazstvu," uviedol Lapierre, pre ktorého to bolo prvé viacgólové stretnutie v kariére v NHL.

Edmonton si poradil s Los Angeles 4:2 a po troch prehrách sa vrátil späť na víťaznú cestu. Leon Draisaitl, Ryan Nugent-Hopkins a Evan Bouchard pomohli k triumfu zhodne gólom a asistenciu. "Myslím si, že musíme zlepšiť začiatky zápasov. Proti tomuto tímu však musíte byť trpezliví. V predošlých sezónach sme proti nim hrali mnohokrát, duely v rámci divízie sú vždy významné, takže sme vybojovali dôležité víťazstvo," zhodnotil Bouchard, ktorého tím prehrával od 7. minúty a do vedenia išiel až v úvode tretej tretiny, práve po víťaznom góle kanadského obrancu.

Dallas podľahol New Yorku Islanders 2:3 po predĺžení, o víťazstve hostí rozhodol v tretej minúte extračasu Bo Horvat. Svoj prvý gól v NHL strelil Logan Stankoven, ktorý pridal aj jednu asistenciu. Útočník Stars, ktorý má slovenské korene, odohral svoj iba druhý zápas v profilige.

"Vieme, že teraz sú dôležité všetky zápasy. Do konca sezóny záleží na každom z nich. Dnes máme dôležité dva body a musíme získať ďalšie proti Detroitu," opísal situáciu tímu ohľadom bojov o play off Horvat. "Ostrovanom" patrí v Metropolitnej divízii šieste miesto so stratou päť bodov na tretiu Philadelphiu, v porovnaní s ktorou majú zápas k dobru.

NHL - sumáre

:

Washington Capitals - Ottawa Senators 6:3 (4:2, 2:1, 0:0)

Góly: 7. Protas (Mantha, McMichael), 9. Carlson (Strome), 19. Pacioretty (Sgarbossa, McMichael), 19. Malenstyn (Protas, Aube-Kubel), 22. Lapierre (Malenstyn, Bear), 31. Lapierre (Mantha, Bear) – 11. Batherson (Tkachuk, Pinto), 13. Pinto (Hamonic, Tkachuk), 22. Tkachuk (Tarasenko, Pinto). Brankári: Kuemper - Forsberg (21. Korpisalo), strely na bránku: 20:21



Dallas Stars - New York Islanders 2:3 pp (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 28. Duchene (Harley, Stankoven), 39. Stankoven (Johnston) – 16. Pulock (Holmström, Cizikas), 36. MacLean (Engvall, Pulock), 63. Horvat (Barzal, Reilly). Brankári: Wedgewood - Sorokin, strely na bránku: 32:28



Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Góly: 20. Hyman (McDavid), 36. Draisaitl (Bouchard, Nugent-Hopkins), 42. Bouchard (Draisaitl, McDavid), 57. Nugent-Hopkins (Brown, Janmark) – 7. Moore (Byfield, Englund), 28. Laferriere (Kopitar, Roy). Brankári: Skinner - Rittich, strely na bránku: 31:40



Seattle Kraken - Boston Bruins 4:3 pp a sn (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 25. Eberle, 46. Dunn (Burakovsky, Gourde), 55. Bjorkstrand (Borgen, Wennberg), rozh. nájazd Yamamoto – 6. Pastrňák (Shattenkirk, Boqvist), 38. Pastrňák (Zacha, McAvoy), 58. Coyle (Pastrňák, Marchand). Brankári: Grubauer - Ullmark, strely na bránku: 27:32


Slovák v akcii:

Tomáš Tatar (Seattle) 10:42 0 0 0 0 1 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/