Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia NHL

Trump prijal v Bielom dome šampiónov NHL, hokejistov St. Louis Blues

Donald Trump počas prijatia hoekjistov St. Louis Blues. Foto: TASR/AP

Rovnako ako na konci marca od Washingtonu Capitals aj teraz dostal Trump ako v poradí 45. prezident USA dres s číslom 45. Odovzdal mu ho prezident bluesmanov Tom Stillman.

Washington 16. októbra (TASR) - Americký prezident Donald Trump prijal v utorok v Bielom dome úradujúcich šampiónov NHL - hokejistov St. Louis Blues. Rovnako ako na konci marca od Washingtonu Capitals aj teraz dostal Trump ako v poradí 45. prezident USA dres s číslom 45. Odovzdal mu ho prezident "bluesmanov" Tom Stillman.

"Bolo pre nás cťou zúčastniť sa na tejto slávnosti. Pre mňa je cťou, že tu môžem byť s týmito hráčmi, ktorí ukázali nielen obrovské hokejové schopnosti a zručnosti, ale aj obrovský charakter a odolnosť," citoval Stillmana oficiálny web zámorskej profiligy.

Blues, ktorí vybojovali v minulej sezóne Stanleyho pohár prvýkrát v klubovej histórii, si v utorok užili prehliadku Bieleho domu vrátane Oválnej pracovne, hlavná časť slávnosti sa konala v Ružovej záhrade. "Pri takejto udalosti nečakáte toľko úsmevov a vtipov, my sme si však užili veľké množstvo zábavy. Bola to skutočne zábavná akcia," pochvaľoval si prezident klubu.

Trump vyzdvihol nezlomnú vôľu "bluesmanov", ktorí ešte na začiatku januára figurovali na samom dne ligovej tabuľky, no napokon nielenže postúpili do play off, ale dokázali aj dobyť slávny strieborný grál. "Úžasný comeback hokejistov St. Louis Blues nám pripomína, že nikdy sa netreba vzdávať, strácať vieru či prestať sa snažiť. Vždy treba zdvihnúť hlavu a ďalej bojovať. Tento tím bol po zlom vstupe do sezóny posledný, všetci ho odpisovali, no on tvrdo pracoval, všetci hráči sa navzájom podporovali, verili vo svoje sily, vydali zo seba všetko a napokon sa im podaril dosiahnuť vytúžený úspech," zdôraznil prezident USA.

"Keď robíme čokoľvek, robíme to ako jedna partia. Myslím si, že práve to bolo kľúčové pre náš triumf. Sme veľmi kompaktný tím," vyjadril sa asistent kapitána Alexander Steen. Trump ocenil útočníka Jadena Schwartza za jeho príspevok na ceste za Stanleyho pohárom v podobe 12 strelených gólov. Vyzdvihol aj "kométu" minulej sezóny, brankára Jordana Binningtona. "Mať možnosť vidieť Oválnu pracovňu a absolvovať prehliadku Bieleho domu - oveľa lepšie to byť ani nemohlo. Bolo to niečo, na čo budem spomínať do konca života," povedal Schwartz.

Kým mužstvo predchádzajúcich držiteľov Stanleyho pohára Capitals neprišlo do Bieleho domu kompletné, lebo niektorí členovia víťazného tímu vrátane brankára Bradena Holtbyho či útočníka Bretta Connollyho pozvánku od Trumpa odmietli, z tímu Blues chýbal iba obranca Justin Faulk, ktorý prišiel do St. Louis z Caroliny tesne pred štartom tohto ročníka. Preto sa nezúčastnil na akciách spojených s oslavami zisku pohára.