Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Ryan sa nezmestil do nominácie, výroky Burkea a Poilea sa ho dotkli

Konkrétne mal na mysli článok na portáli espn.com, v ktorom sa vyjadrili na jeho adresu riaditeľ amerického tímu Brian Burke a generálny manažér reprezentácie David Poile.

New York 2. januára (TASR) - Útočník Ottawy Senators Bobby Ryan vyjadril veľké sklamanie z toho, že sa nedostal do záverečnej nominácie hokejovej reprezentácie USA na ZOH 2014 v Soči. Dvadsaťšesťročného krídelníka, ktorý je aktuálne piatym najproduktívnejším Američanom v NHL, obzvlášť nahneval spôsob, akým vedenie národného tímu zdôvodnilo jeho nenominovanie. "Bolo to voči mne neúctivé. Cítil som sa, akoby ma degradovali," povedal Ryan pre zámorské médiá.

Konkrétne mal na mysli článok na portáli espn.com, v ktorom sa vyjadrili na jeho adresu riaditeľ amerického tímu Brian Burke a generálny manažér reprezentácie David Poile. "Ryan je pasívnym hráčom. Nikdy nehral intenzívne. To slovo jeho slovník neobsahuje, nedokáže ho ani vyhláskovať," uviedol pre stránku Burke. Ten síce vyzdvihol Ryanovu schopnosť rozhodovať zápasy, no iní kandidáti na reprezentačný dres Max Pacioretty a Brandon Saad sú podľa neho "lepší 60-minútoví hráči".

Poile pre zmenu nazval Ryana ospalým a mdlým korčuliarom. Podľa generálneho manažéra amerického tímu sa väčšina členov výberovej komisie postavila proti nominácii bývalého kanoniera Anaheimu na februárový olympijský turnaj. "Stačilo, aby ma vyškrtli zo súpisky a nemuseli to ďalej komentovať. To boli priame výroky na moju osobu. Je nešťastné, že to takto cítia," trpko konštatoval Ryan, ktorý v 42 zápasoch prebiehajúcej sezóny NHL strelil 18 gólov a nazbieral 36 bodov.

Do záverečnej nominácie USA sa nedostali ani produktívni obrancovia Keith Yandle z Phoenixu, Dustin Byfuglien z Winnipegu, či Ryanovi spoluhráči zo strieborného tímu z Vancouveru 2010 Jack a Erik Johnsonovci. Prednosť v obrane dostal defenzívne ladený Brooks Orpik z Pittsburghu. V konečnom výbere absentuje aj meno Bena Bishopa z Tampy Bay, hoci zo všetkých amerických brankárov má v prebiehajúcom ročníku najlepšie štatistiky. "Nesnažili sme sa vybrať najlepších 25 hráčov. Vybrali sme 25 hráčov, ktorí nám podľa nás dávajú šancu získať zlatú medailu. Chceli sme najmä vytvoriť fungujúci tím," vysvetlil Poile. Američania odštartujú svoje účinkovanie v Soči 13. februára duelom proti Slovensku.