Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Rust dlhšie nepomôže Pittsburghu, pre zranenie vynechá týždne

Bryan Rust (17) z Pittsburghu Penguins sa teší po strelení gólu počas prvej tretiny hokejového zápasu NHL proti Philadelphii Flyers v Pittsburghu v nedeľu 25. februára 2024. Foto: TASR/AP

Rust sa zranil v polovici tretej tretiny v tradičnom "derby" o Pensylvániu s Philadelphiou, v ktorom Pittsburgh zdolal Flyers po gólovej prestrelke 7:6.

Pittsburgh 28. februára (TASR) - Hokejisti Pittsburghu Penguins sa budú musieť v zámorskej NHL dlhší čas zaobísť bez Bryana Rusta. Tridsaťjedenročného amerického útočníka trápi zranenie v hornej časti tela, klub ho bude posudzovať na týždennej báze.

Rust sa zranil v polovici tretej tretiny v tradičnom "derby" o Pensylvániu s Philadelphiou, v ktorom Pittsburgh zdolal Flyers po gólovej prestrelke 7:6. V nedeľnom zápase zaznamenal dva góly a asistenciu. Celkovo odohral v tejto sezóne 42 stretnutí, dosiahol 36 bodov (18+18) a patrí mu piate miesto v kanadskom bodovaní tímu. V kádri ho nahradil Jesse Puljujärvi, ktorý nastúpil už v noci na stredu na ľade Vancouveru (4:3 pp).

"Tučniakom" chýba aj ďalší útočník Jake Guentzel, rovnako pre zranenie v hornej časti tela. "Zranenia sú súčasťou sezóny, prechádza nimi každý tím. Máme teraz niekoľko kľúčových hráčov mimo hry, ale môžeme to vynahradiť kolektívnym úsilím a inšpiratívnou hrou. Lídri v šatni, podľa mojich skúseností z dlhoročnej spolupráce s nimi, nikdy nehľadali výhovorky, keď kľúčoví chlapci vypadli zo zostavy, a my sme ich za tie roky mali dosť," uviedol tréner Mike Sullivan podľa nhl.com. Guentzel, ktorý je dlhodobo zranený, korčuľoval v pondelok pred tréningom prvýkrát od 14. februára, keď utrpel zranenie proti Floride (2:5). S 52 bodmi (22+30) je druhý najproduktívnejší hráč tímu za Sidneym Crosbym (62).