Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Washington zdolal Tampu, Hedman dal gól a dvakrát asistoval

Útočník Capitals Lars Eller (vľavo) ťahá za dres útočníka Tampy Stevena Stamkosa (vpravo) v treťom zápase finále Východnej konferencie zámorskej NHL Tampa Bay Lighting - Washington Capitals vo Washingtone 15. mája 2018. Foto: TASR/AP

Štvrtý duel sa odohrá v noci na piatok opäť vo Washingtone.

Washington 16. mája (TASR) - Hokejisti Tampy Bay Lightning uspeli v noci na stredu v treťom zápase finále play off Východnej konferencie NHL na ľade Washingtonu Capitals 4:2. Stav série hranej na štyri víťazstvá znížili na 1:2.

Slovenský brankár Peter Budaj ani obranca Erik Černák nedostali šancu v zostave hostí. Štvrtý duel sa odohrá v noci na piatok opäť vo Washingtone.

Tampe v treťom konferenčnom finále v aréne Capital One zabrala prvá päťka, ktorá sa postarala o úvodné tri góly. Victor Hedman si pripísal prvý gól v play off a pridal dve asistencie. Kapitán "bleskov" Steven Stamkos a Nikita Kučerov mali bilanciu 1+1 rovnako ako center druhého útoku Brayden Point. Brankár Andrej Vasilevskij kryl 36 z 38 striel.

Hedman bodoval už v ôsmom zápase za sebou. "Tréneri odo mňa očakávajú, že budem produktívny a platný na oboch stranách klziska - v defenzíve i v útoku. Vždy, keď vykorčuľujem na ľad, snažím sa byť rozdielový hráč," citovala agentúra AP švédskeho obrancu, ktorý bol na ľade vyše 25 minút - najviac z tímu hostí.

Výkon Hedmana vyzdvihol aj autor úvodného gólu Stamkos: "Victor opäť potvrdil, prečo je jeden z kandidátov na zisk Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu. Nedá sa ani slovami opísať, aký ma obrovský vplyv na celé mužstvo. Zbiera body a je mimoriadne užitočný v presilovkách i v oslabeniach. Je naša spoľahlivá inštancia v každom jednom zápase. V play off potrebujete takýchto hráčov ako soľ."

Dva góly Tampy padli v presilovkách. Floridský tím skóroval v početnej výhode v siedmom zápase vyraďovačky za sebou. "Doplatili sme na vylúčenia. Dobre vieme, že Tampa má veľmi kvalitnú formáciu, ktorú využíva špeciálne na presilovky. Ak sa dopúšťame zbytočných faulov, je to voda na mlyn súpera. Aj my sme mali v presilovkách šance na skórovanie, no na rozdiel od Tampy sme neboli dostatočne strelecky efektívni," priznal kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin.

play off NHL:

finále Východnej konferencie - 3. zápas:

WASHINGTON CAPITALS - TAMPA BAY LIGHTNING 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)

Góly: 31. Connolly (Stephenson, Niskanen), 57. Kuznecov (Oshie, Eller) – 14. Stamkos (Hedman, Point), 22. Kučerov (Hedman, Stamkos), 24. Hedman (Kučerov, Palát), 37. Point (Johnson, Coburn). Brankári: Holtby - Vasilevskij, strely na bránku: 38:23, 18.506 divákov

/stav série: 2:1/