Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

NHL: Washington zdolal Philadelphiu, Arizona ukončila sériu prehier

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Washington si bez zraneného zadáka Martina Fehérváryho poradil s Philadelphiou 5:2, hoci po prvej tretine prehrával s rivalom v boji o play off 0:2.

New York 2. marca (TASR) - Hokejisti New Jersey prehrali v noci na sobotu v zápase zámorskej NHL na ľade Anaheimu 3:4. O dva góly domácich sa postaral Frank Vatrano. Slovenský obranca Šimon Nemec odohral v drese "diablov" takmer 16 minút a prezentoval sa dvoma strelami. Hostia nevyužili poslať duel do predĺženia, keď Jack Hughes nepremenil v čase 59:57 min trestné strieľanie.

Hrdinom duelu bol český brankár Lukáš Dostál, ktorý zneškodnil 52 striel hráčov Devils. "Je to moja práca. Chcem chytiť najviac pukov a pomôcť tímu," uviedol Dostál podľa nhl.com. Max Jones získal v drese domácich 2 body (1+1), Frank Vatrano strelil dva góly a jeho druhý presný zásah v 38. minúte bol nakoniec víťazný. Anaheim triumfoval v druhom stretnutí za sebou. Vatrano v závere úmyselne posunul bránku a hostia mohli z trestného strieľania vyrovnať. "Vedel som, že sa to dostanem trest. Netušil som však, že to bude znamenať nájazd pre súpera. Ak by som mal túto informáciu, neurobil by som to," priznal Vatrano. Šancu upraviť na 4:4 a poslať duel do predĺženia však nevyužil J. Hughes. "Jednoducho som nehral dobre," povedal center druhej formácie, ktorý zaznamenal zhodne s Tylerom Toffolim gól a asistenciu, obranca L. Hughes mal bilanciu 0+2. Hokejistom New Jersey sa v uplynulom období nedarí, keď prehrali štvrtý z predchádzajúcich šiestich zápasov.

V ďalšom stretnutí Arizona uspela na ľade Ottawy 5:3 a ukončila 14-zápasovú šnúru prehier. V drese víťazného tímu bol opäť hrdinom český brankár. Karel Vejmelka predviedol 34 zákrokov a Coyotes vyhrali prvýkrát od 22. januára. "Som rád a šťastný za tím. Konečne sa nám podarilo zvíťaziť. Triumf chutí špeciálne a znamená to pre nás veľa emócií," uviedol Vejmelka pre nhl.com. Gól a dve asistencie dosiahol Matias Maccelli. Zhodnú bilanciu 1+1 mala až štvorica hráčov hostí Nick Schmaltz, Dylan Guenther, Michael Carcone a J.J. Moser. "Cítim úľavu. Ak mám byť úprimný, neviem presne, ako to opísať. V mnohých zápasoch sme si zaslúžili dosiahnuť lepší výsledok, pretože sme nemali pocit, že by sme hrali až tak zle. Vieme, že sme dobrý tím a ak budeme pokračovať v kvalitných výkonoch, môžeme zdolať kohokoľvek v lige," povedal tréner hostí Andre Tourigny. Senators síce vyrovnali z 0:3 na 3:3, ale nakoniec nezískali ani bod a prehrali tretí duel v rade.

Washington si bez zraneného zadáka Martina Fehérváryho poradil s Philadelphiou 5:2, hoci po prvej tretine prehrával s rivalom v boji o play off 0:2. Dylan Strome zaznamenal gól a dve asistencie, po góle strelili aj Alexander Ovečkin, Sonny Milano, John Carlson a Anthony Mantha. "Nechceli sme na seba vyvíjať príliš veľký tlak, ale zároveň sme mali pocit, že musíme v tomto stretnutí zvíťaziť. Je to úžasný pocit. Stále sa snažíme stúpať v tabuľke a v nedeľu nás čaká ďalší dôležitý zápas proti Arizone," skonštatoval brankár domácich Charlie Lindgren.



NHL - sumáre:

Ottawa Senators - Arizona Coyotes 3:5 (1:3, 2:0, 0:2)

Góly: 19. Tarasenko (Chychrun, Pinto), 34. Batherson (Bernard-Docker, Stützle), 36. Pinto (Tarasenko, Stützle) – 8. Carcone, 13. Moser (Guenther, Carcone), 16. Schmaltz (Maccelli, Durzi), 45. Guenther (Schmaltz, Maccelli), 59. Maccelli (Hayton, Moser). Brankári: Forsberg - Vejmelka, strely na bránku: 37:30.



Washington Capitals - Philadelphia Flyers 5:2 (0:2, 3:0, 2:0)

Góly: 25. Ovečkin (Wilson, Lapierre), 30. Milano (Pacioretty, Strome), 38. Carlson (Lapierre, Sandin), 47. Mantha (Strome, Wilson), 56. Strome (Pacioretty, Edmundson) – 2. Brink (Frost, Tippett), 19. Tippett (Zamula, Frost). Brankári: Lindgren - Ersson, strely na bránku: 21:23.



Anaheim Ducks - New Jersey Devils 4:3 (2:1, 2:1, 0:1)

Góly: 4. Vatrano (McTavish), 19. Henrique (Jones), 34. Jones (Lindström, LaCombe), 38. Vatrano (Terry, Gudas) – 18. Meier (J. Hughes, Toffoli), 36. J. Hughes (L. Hughes, Bratt), 58. Toffoli (Hischier, L. Hughes). Brankári: Dostál - Daws (41. Schmid), strely na bránku: 23:55.



Slovák v akcii:

Šimon Nemec (New Jersey) 15:44 0 0 0 0 2 0



/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/