Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Marleau sa vracia do San Jose, začne svoju 22. profiligovú sezónu

Patrick Marleau, archívna snímka. Foto: TASR/AP Photo

Štyridsaťročný center sa ako neobmedzený voľný hráč dohodol s vedením klubu na ročnom kontrakte.

San Jose 9. októbra (TASR) - Kanadský hokejový útočník Patrick Marleau sa po dvoch rokoch vracia do klubu zámorskej NHL San Jose Sharks. Štyridsaťročný center sa ako neobmedzený voľný hráč dohodol s vedením "žralokov" na ročnom kontrakte a nastúpi tak na svoju 22. sezónu v profilige.

Marleau odohral uplynulé dve sezóny v drese Toronta Maple Leafs, predtým strávil 19 rokov v službách San Jose. Toronto ho v lete vymenilo do Caroliny za budúce draftové voľby, no Hurricanes ho vykúpili z posledného roku trojročnej zmluvy, čím sa stal neobmedzeným voľným hráčom.

Detaily kontraktu so Sharks zámorské zdroje neuviedli, podľa TSN by mal zarobiť minimálnu čiastku - 700.000 dolárov. "Využili sme šancu získať kvalitného veterána, ktorý to tu navyše veľmi dobre pozná," povedal pre nhl.com generálny manažér Sharks Doug Wilson.

Marleau drží niekoľko rekordov San Jose. V drese "žralokov" odohral najviac zápasov (1493), strelil najviac gólov (508) a a získal aj najviac bodov (1082). "Jeho príchod nám môže veľmi pomôcť. Je to skúsený chlapík, ktorý vie hrať pod tlakom," dodal tréner Peter DeBoer.

San Jose draftovali Marleaua v roku 1997 z celkového 2. miesta. Počas svojej bohatej kariéry odohral v NHL 1657 duelov v základnej časti, v ktorých nazbieral 1166 bodov (551+615). V play off nastúpil na 191 zápasov s bilanciou 127 bodov (72+55).