Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Hráčmi týždňa NHL sú Kaprizov, Marner a Šestorkin

Na archívnej snímke vľavo Mitchell Marner. Foto: TASR/AP

Marner si v štyroch súbojoch pripísal na konto gól a až deväť asistencií a Torontu pomohol ku štyrom víťazstvám.

New York 26. februára (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL sú krídelník Minnesoty Kirill Kaprizov, útočník Toronta Mitchell Marner a brankár New Yorku Rangers Igor Šesťorkin. Informoval o tom oficiálny web súťaže.

Kaprizov strelil v štyroch stretnutiach šesť gólov a na ďalších šesť prihral. Mimoriadne mu vyšiel najmä súboj s Vancouverom Canucks (10:7), v ktorom zaznamenal svoj štvrtý hetrik v kariére a pridal aj tri asistencie a so šiestimi bodmi vyrovnal klubový rekord Minnesoty. Dvadsaťšesťročný útočník nazbieral v 51 zápasoch prebiehajúcej sezóny 63 bodov (26+37).

Marner si v štyroch súbojoch pripísal na konto gól a až deväť asistencií a Torontu pomohol ku štyrom víťazstvám. Maple Leafs natiahli víťaznú sériu už na sedem duelov. V 56 zápasoch ročníka získal 72 bodov (23+49).

Šesťorkin vyhral všetky tri zápasy, v ktorých nastúpil, dokopy chytil 119 striel, pričom mal 97,5% úspešnosť zákrokov a priemer 1,00 inkasovaného gólu. Dvadsaťosemročný brankár vyhral už šesť stretnutí v sérii a dokopy 25 z 38 duelov, do ktorých v sezóne zasiahol.