Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Cháru vyradilo zranenie

Zdeno Chára, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V zostave Bruins nahradil Cháru v noci na piatok John Moore.

Raleigh 17. mája (TASR) - Slovenský kapitán hokejistov Bostonu Bruins Zdeno Chára nenastúpil pre nešpecifikované zranenie na posledný zápas série finále Východnej konferencie NHL, v ktorom jeho tím vyhral na ľade Caroliny Hurricanes 4:0 a rovnakým skóre triumfoval aj v celej sérii. Tréner Bostonu Bruce Cassidy verí, že Chára bude na finále k dispozícii.

"Na rannom tréningu sme vyhodnotili situáciu tak, že nemôže nastúpiť. Bojuje so zranením. Verím, že mu teraz pomôže čas na doliečenie a že bude na prvý finálový zápas pripravený," povedal podľa nhl.com Cassidy. Boston sa vo finále stretne s víťazom Západnej konferencie, San Jose Sharks vedú nad St. Louis Blues 2:1. "Nemyslím si, že je to vážne zranenie, ale už som to raz o jednom našom hráčovi povedal a bola z toho dlhšia pauza. Verím, že na ďalšie kolo bude v poriadku," uviedol kormidelník "medveďov."

V zostave Bruins nahradil Cháru v noci na piatok John Moore. "Bez Zdena to bolo ťažké, ale za fyzickú hru treba pochváliť Toreyho Kruga a Matta Grzelcyka," dodal Cassidy. Štyridsaťdvaročný Chára odohral všetkých 16 predchádzajúcich duelov Bostonu v play off, v ktorých nazbieral tri kanadské (1+2) a jedenásť plusových bodov. V bojoch o Stanley Cup vynechal prvý zápas od 16. apríla 2011, keď nenastúpil na zápas proti Montrealu Canadiens v druhom kole. Chára tak ukončil sériu 98 zápasov bez prerušenia.

Chára neabsolvoval s tímom celý stredajší tréning, ale na ľade bol, hoci mal individuálny program. "Mali sme na rannom rozkorčuľovaní indície, že asi nenastúpi, ale u hráča ako on nikdy neviete. Aj keď nie je úplne v poriadku, je schopný vyhlásiť, že nastúpi. Dúfam, že mu krátka pauza pomôže a bude pripravený na prvý zápas finále," dodal útočník David Backes. V bojoch o Stanley Cup nazbieral Chára 65 bodov (17+48) v 175 zápasoch.