Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

NHL: Carolina zdolala domáci New York Islanders aj druhýkrát

Na snímke hráč Carolina Hurricanes Warren Foegele. Foto: TASR/AP

V druhom zápase semifinále Západnej konferencie triumfovalo Colorado na ľade San Jose.

New York 29. apríla (TASR) - Hokejisti Caroliny zvíťazili aj v druhom súboji semifinále Východnej konferencie play off NHL na ľade New York Islanders a v sérii vedú 2:0 na zápasy. V noci na pondelok nadviazali na výhru 1:0 po predĺžení z prvého súboja a triumfovali 2:1. Prišli však o zraneného českého brankára Petra Mrázeka. Séria sa presunie na zápasy číslo tri a štyri do Raleighu.

Pre Carolinu sa druhý duel série nevyvíjal najlepšie. Už v prvom striedaní sa jej zranil obranca Trevor van Riemsdyk, v 14. minúte si strelil nešťastný vlastný gól Jaccob Slavin a v 27. minúte prišla aj o brankára Mrázeka. Jeho náhradník Curtis McElhinney však mal kusisko šťastia, keď najprv gól Devona Toewsa neuznali pre úmyselné kopnutie korčuľou do puku a v závere ho viackrát zachránila konštrukcia bránky. Pri jeho premiére v tohtoročnej vyraďovačke napokon neinkasoval ani raz zo 17 striel. Svoj prvý triumf v play off vychytal 35-ročný McElhinney ako tretí najstarší brankár v profiligovej histórii. Hurricanes sa dočkali v úvode tretej časti, keď v priebehu 48 sekúnd otočili skóre zásluhou Warrena Foegeleho a Nina Niederreitera. Boli to najrýchlejšie dva góly v klubovej histórii od začiatku tretiny v play off. "Nie som prekvapený z nášho výkonu, lebo podobne ako v bojoch o Stanleyho pohár sme hrali už v druhej polovici základnej časti. Sme skutočne odolná skupina hráčov. V každom zápase sa nám niekto zraní, ale vždy sa nájde niekto, kto ho zastúpi, zblokuje strelu alebo inak pomôže tímu. Som skutočne hrdý na toto mužstvo," povedal nováčik Foegele.

Carolina vyhrala po druhý raz v histórii oba úvodné zápasy série play off na ľade súpera (prvýkrát ešte ako Hartford v roku 1986). Robin Lehner v bránke "ostrovanov" čelil iba 18 strelám. "Aj taký občas býva hokej. V sérii sme mohli viesť 2:0 na zápasy, ale prehrávame v nej 0:2. Nemôžeme sa však vzdávať. Stále veríme, že spoločne dokážeme otočiť sériu," uviedol útočník Islanders Josh Bailey. Tretí zápas je na programe v noci na štvrtok (1.00 SELČ).

V druhom zápase semifinále Západnej konferencie triumfovalo Colorado na ľade San Jose 4:3 a sériu vyrovnalo na 1:1. Obranca hostí Tyson Barrie sa prezentoval gólom a dvoma asistenciami. Druhýkrát v kariére v play off dosiahol v jednom zápase tri body. "V tejto hale je ťažké vyhrať a nám sa to podarilo. Zdvihne nám to sebavedomie. Veľkú zásluhu má na tom náš brankár Grubauer, ktorý začal žiariť už dva mesiace pred play off. V každom zápase nám dáva šancu vyhrať," vyslovil sa pre zámorské médiá Barrie. Darilo sa aj nebezpečnému prvému útoku Avalanche, Gabriel Landeskog a Nathan MacKinnon si pripísali po góle a asistencii. MacKinnon aj Mikko Rantanen (0+1) si predĺžili bodové série už na šesť zápasov. Dlhšiu šnúru ťahal v klubovej histórii v play off naposledy Peter Forsberg v roku 2004 (7).

Sharks nestačili ani dva góly a asistencia najproduktívnejšieho obrancu ligy Brenta Burnsa. "Colorado potvrdilo, že má dobrý tím. Vedeli sme, že nás zatlačia. Musíme na tento zápas čo najskôr zabudnúť a sústrediť sa na ďalší. V Colorade si musíme ísť po víťazstvo," vyhlásil Burns. Zápas číslo tri je na programe v noci na stredu v Denveri (4.00 SELČ).

2. kolo play off NHL


2. zápas semifinále Východnej konferencie
NEW YORK ISLANDERS – CAROLINA HURRICANES 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
Góly:
14. Barzal (Lee, Eberle) – 41. Foegele (Wallmark, Mäenalanen), 42. Niederreiter (Teräväinen, Slavin). Brankári: Lehner - Mrázek (27. McElhinney), strely na bránku: 27:18, 15.795 divákov.
/stav série: 0:2/

2. zápas semifinále Západnej konferencie

SAN JOSE SHARKS – COLORADO AVALANCHE 3:4 (1:0, 0:2, 2:2)
Góly:
8. Kane (Burns, Hertl), 56. Burns (E. Karlsson, Sörensen), 60. Burns (Hertl, Kane) – 29. Landeskog (Barrie, MacKinnon), 37. Barrie (Landeskog, Rantanen), 51. Nieto (Calvert, Barrie), 59. MacKinnon (Calvert, Grubauer). Brankári: Jones - Grubauer, strely na bránku: 34:32, 17.562 divákov.
/stav série: 1:1/