Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Minnesota vyhrala v Edmontone, McDavid natiahol domácu bodovú sériu

Hráč Minnesoty Wild Matt Boldy (uprostred) oslavuje so spoluhráčmi Kirillom Kaprizovom (97) a Joelom Erikssonom Ekom (14) po tom, ako skóroval proti Edmontonu Oilers v zápase zámorskej hokejovej NHL v Edmontone 23. februára 2024. Foto: TASR/AP

Winnipeg uspel na ľade Chicaga 3:2 po predĺžení.

New York 24. februára (TASR) - Hokejisti Minnesoty zvíťazili v noci na sobotu v zámorskej NHL na ľade Edmontonu 4:2 a už len dva body ich delia od postupových priečok v Západnej konferencii. Dva góly Wild strelil Matt Boldy. V drese Oilers zaznamenal Leon Draisaitl gól a asistenciu, Connor McDavid si pripísal dve asistencie a natiahol svoju bodovú sériu v domácom prostredí už na 21 stretnutí, čím si vyrovnal osobné maximum.

Výrazný podiel na triumfe Minnesoty mal brankár Filip Gustavsson, ktorý predviedol až 41 úspešných zákrokov, z toho 23 v tretej tretine. "Majú v tíme najlepšieho hráča na svete a aj niekoľko ďalších dobrých hráčov a každý večer od nich očakávate, že dajú gól. Viete, že budú tlačiť, sú takí skúsení a dobrí," povedal švédsky brankár v službách Wild a dodal: "Nemali sme takú ofenzívu v prvých dvoch tretinách. Netrávili sme veľa času v súperovom obrannom pásme, čiže naša prvá a druhá formácia boli frustrované a väčšinu času boli v defenzíve. Nechali sme ich, aby hrali v našom pásme, ale snažili sme sa to vyriešiť. Mali niekoľko šancí, podarilo sa nám to však udržať." Minnesota zvíťazila v šiestom z uplynulých ôsmich duelov.

Oilers prehrali druhýkrát za sebou, čo sa im naposledy stalo v polovicu decembra. "Myslím si, že sme urobili množstvo dobrých vecí, ale jedna, ktorú sme nezvládli, bolo zakončenie. Bolo tam veľa pukov, ktoré buď skončili na konštrukcii bránky, alebo zostali ležať okolo bránkoviska. Niekedy sa ich tam podarí pretlačiť, ale dnes sme mali v tejto oblasti smolu," priznal kouč domácich Kris Knoblauch.

Winnipeg uspel na ľade Chicaga 3:2 po predĺžení. Jets neudržali v zápase dvojgólový náskok, ktorý im dvomi zásahmi pomohol vybudovať Nikolaj Ehlers, no napokon bodovali naplno. O piatom víťazstve z uplynulých šiestich duelov rozhodol po 25 sekundách predĺženia Kyle Connor. "Dobrú prácu tam odviedol Josh Morrissey. Snažil som sa ho potom spätne nájsť pre bránkou, ale puk sa odrazil od súperovho hráča do bránky. Niekedy musíte mať šťastie, aby ste dali pár takýchto gólov," uviedol Connor podľa nhl.com. Americký krídelník vsietil už ôsmy gól v predĺžení v profiligovej kariére a osamostatnil sa na treťom mieste historického poradia organizácie Jets/Thrashers za Markom Scheifelem (14) a Iľjom Kovaľčukom (9). Obranca Morrissey dosiahol v stretnutí tri asistencie a bol to pre neho už piaty zápas s troma prihrávkami v kariére. Vyrovnal na druhom mieste klubový zápis Tobiasa Enströma. Najlepší v tejto štatistike je Dustin Byfuglien, ktorému sa to podarilo osemkrát.

Blackhawks vyrovnali 43 sekúnd pre koncom tretej časti vďaka Tylerovi Johnsonovi, bodovali po piatich dueloch. Chicago však prehralo jedenásty z uplynulých dvanástich zápasov. "Myslím si, že v tretej tretine sme hrali naozaj dobre. Väčšinu zápasu sme sa snažili, ale v treťom dejstve sme skutočne strávili veľa času v útočnom pásme," uviedol tréner domácich Luke Richardson.

Columbus podľahol Buffalu 1:2, víťazný gól Sabres strelil v 44. minúte Connor Clifton. Dvadsaťosemročný obranca ukončil 71-zápasové gólové suchoty. Predchádzajúci gól dal 2. marca 2023 ešte ako hráč Bostonu, práve proti Buffalu. "Nemyslím si, že to brankár Tarasov videl. Nakoniec to tam padlo. Vždy je príjemné prispieť v ofenzíve. Mal som predtým nejaké šance, ale nevyužil som ich," konštatoval Clifton. Stretnutie patrilo hlavne brankárom, domáci Tarasov predviedol 35 úspešných zákrokov a Ukko-Pekka Luukkonen v bránke hostí zneškodnil 25 striel súpera.
Hráč Buffalo Sabres Connor Clifton (vpravo) oslavuje so spoluhráčmi JJ Peterkom, Zachom Bensonom a Peytonom Krebsom po tom, ako skóroval proti Columbusu Blue Jackets v zápase zámorskej hokejovej NHL v Columbuse 23. februára 2024.
Foto: TASR/AP

"Keď máte tri hviezdy zápasu a dve z nich sú brankári, o niečom to vypovedá. Oba tímy si vypracovali nejaké šance. My sme si ich vytvorili oveľa viac a pravdepodobne sme mali dať o pár gólov viac. Takto to už chodí. Pokiaľ ich však máte dosť na to, aby ste vyhrali, som spokojný," povedal Don Granato, tréner Sabres. Buffalo triumfovalo v piatom zápase v rade na súperovom ľade, k vyrovnaniu klubového rekordu mu chýba ešte rovnaká polovica (10 v sezónach 1983/84 a 2006/07). Obranca hostí Rasmus Dahlin strávil na ľade 29:45 minúty, čo je prvý prípad, keď hráč Buffala odohral 29 a viac minút v piatich zápasoch za sebou od začiatku sledovania času na ľade v NHL (1997/98). Dvakrát sa mu to podarilo v štyroch dueloch v rade (od 3. do 9. decembra 2016, 20.-26. januára 2017).



NHL - sumáre:


Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Góly: 13. Voronkov (Marčenko, Provorov) – 17. Girgensons (Okposo, Clague), 44. Clifton (Bryson, Benson). Brankári: Tarasov - Luukkonen, strely na bránku: 26:37.



Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets 2:3 pp (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)

Góly: 36. Blackwell (Jones), 60. T. Johnson (Foligno, Dickinson) – 15. Ehlers (DeMelo, Morrissey), 22. Ehlers (Morrissey), 61. Connor (Morrissey). Brankári: Mrázek - Hellebuyck, strely na bránku: 35:31.



Edmonton Oilers - Minnesota Wild 2:4 (0:1, 1:0, 1:3)

Góly: 31. Draisaitl (McDavid, Nugent-Hopkins), 55. Hyman (Draisaitl, McDavid) – 20. Boldy (Middleton, Eriksson Ek), 50. Brodin (Chisholm, Kaprizov), 53. Boldy (Hartman, M. Johansson), 59. Zuccarello. Brankári: Pickard - Gustavsson, strely na bránku: 43:20.