Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Feherváry bojuje o prvý tím, mohol by zastúpiť Kempného

Na snímke Martin Fehérváry. Foto: TASR/Martin Baumann

Ak si nevybojuje miesto v prvom tíme Capitals, bude hrať na farme v Hershey Bears.

Washington 29. septembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Martin Feherváry sa krátko pred začiatkom novej sezóny drží v prvom tíme Washingtonu Capitals a je šanca, že už o pár dní absolvuje debut v zámorskej profilige. Devätnásťročný hokejista by sa pri predpokladanej absencii zraneného českého obrancu Michala Kempného mohol predstaviť v prvej formácii po boku Johna Carlsona.

Feherváry pre menšie zranenie tváre nedohral záver piatkového prípravného zápasu s úradujúcim víťazom Stanleyho pohára St. Louis Blues, ale v sobotu už naplno trénoval a podľa washingtonpost.com nastupoval práve vo formácii s Carlsonom. Kempný v apríli absolvoval operáciu roztrhnutého zadného stehenného svalu a podľa trénera Todda Reirdena je jeho štart v stredajšom úvodnom zápase sezóny proti St. Louis otázny. Kormidelník víťaza Stanley Cupu z predminulej sezóny prezradil, že v prípade Kempného absencie nastúpi v prvej formácii niekto z trojice Feherváry, Švéd Christian Djoos, alebo Švajčiar Jonas Siegenthaler.

"Feherváry je mladý, vyrastajúci hráč, ktorý sa štýlom hry podobá na Kempného. Djoos ukázal svoje ofenzívne schopnosti z tejto pozície a Siegenthaler je veľký muž, ktorý dobre korčuľuje a dokáže brániť top hráčov. Máme niekoľko dobrých možnosti, vyskúšame si rôzne varianty a rozhodneme sa," povedal Reirden podľa washingtonpost.com.

Je isté, že Feherváry po piatich sezónach vo Švédsku ostane v zámorí. Ak si nevybojuje miesto v prvom tíme Capitals, bude hrať na farme v Hershey Bears. Washington draftoval šikovného obrancu v roku 2018 v 2. kole zo 46. miesta.