Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Columbus aj Dallas vyrovnali série, dvojgóloví Panarin a Hint

Zdeno Chára, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Slovenský kapitán domácich Bruins Zdeno Chára strávil na ľade vyše 28 minút. Brankár Jaroslav Halák bol opäť na striedačke.

New York 28. apríla (TASR) - Hokejisti Columbusu zvíťazili v noci na nedeľu v druhom zápase semifinále Východnej konferencie play off NHL v Bostone 3:2 po dvojnásobnom predĺžení a vyrovnali stav série na 1:1. V 84. minúte rozhodol o triumfe gólom v presilovke Matt Duchene. Hrdinom súboja bol ruský útočník hostí Artemij Panarin s bilanciou dva góly a jedna asistencia.

V čase 83:42 si Duchene po strele Panarina počkal na dorážku, prikopol puk k sebe korčuľou a poslal ho presne medzi betóny Tuukku Raska. "Panarin vyslal skvelú strelu. Myslím si, že Rask ju očakával, no puk vyrazil ku mne a dokázal som nájsť medzeru v jeho postoji," opísal víťazný zásah 28-ročný center, ktorý prišiel do Columbusu pred uzávierkou výmien z Ottawy. Pre Blue Jackets sa ukazuje byť fantastickou posilou, v piatich dueloch play off zaznamenal sedem bodov (3+4). Hostia síce v zápase dvakrát prehrávali, ale zakaždým dokázali vyrovnať zásluhou Panarina. "Ak mám byť úprimný, nebol to zábavný zápas. Tak to však v play off býva. Neustále sme naháňali puk, vytrvali sme však a nakoniec prišiel želaný výsledok," tešil sa Duchene.

Kapitán domácich Bruins Zdeno Chára strávil na ľade vyše 28 minút, pripísal si plusový bod, jeden strelecký pokus a predviedol šesť "hitov". V druhej tretine ho vylúčili za seknutie. Slovenský obranca upútal hneď pri prvom striedaní, keď "zbúral" bývalého spoluhráča Rileyho Nasha. Ten v závere predošlého zápasu bodyčekom vyradil z hry ofenzívnu oporu "medveďov" Davida Krejčího. Brankár Jaroslav Halák bol opäť na striedačke, šancu chytať za Boston dostal znovu Rask, ktorý predviedol 38 úspešných zákrokov. "Bol to vyrovnaný zápas. V tretej tretine sme dominovali, ale nestrelili sme v nej gól. Bol to tvrdý boj, nemyslím si, že sme im zápas darovali," povedal fínsky brankár.

Dallas dokázal zvíťaziť v druhom zápase semifinále Západnej konferencie na ľade St. Louis 4:2 a vyrovnal stav série 2. kola play off na 1:1. Dvoma gólmi sa o to postaral fínsky útočník Roope Hintz, ktorý pridal aj jednu asistenciu. Stal sa iba tretím nováčikom v klubovej histórii, ktorý dokázal v dvoch zápasoch jednej vyraďovačky dvakrát skórovať. Napodobnil tak výkony Stevea Christoffa a Dina Ciccarelliho. Víťazný gól Stars strelil Švéd Mattias Janmark. "Hviezdy" výrazne podržal brankár Ben Bishop, ktorý zlikvidoval 32 súperových striel.

"Bolo dôležité, že sme sa v závere ubránili v oslabení. Ešte lepšie sme zvládli dve oslabenia po sebe v druhej tretine. Myslím si, že špeciálne formácie, aj tá naša do presilovky, boli výborné. Vytvorili sme si kopec šancí a náš brankár chytal úžasne," hodnotil zápas pre zámorské médiá tréner hostí Jim Montgomery. Kouč "bluesmanov" Craig Berube bol s výkonom svojich zverencov menej spokojný: "Presilové hry nám dnes vôbec nepomohli. Pritom mohli spraviť ten hlavný rozdiel v zápase. V strednom pásme musíme lepšie pracovať s pukom a viac pomáhať obrane. V tom sme urobili množstvo chýb a súper ich potrestal."

2. kolo play off NHL


2. zápas semifinále Východnej konferencie

BOSTON BRUINS - COLUMBUS BLUE JACKETS 2:3 pp (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 8. Grzelcyk (McAvoy, Krejčí), 23. Pastrňák (Coyle, Johansson) – 22. Panarin (Jones, Atkinson), 29. Panarin (Jones), 84. Duchene (Panarin). Brankári: Rask - Bobrovskij, strely na bránku: 31:41, 17.565 divákov.

/stav série: 1:1/

2. zápas semifinále Západnej konferencie

ST. LOUIS BLUES - DALLAS STARS 2:4 (1:3, 0:0, 1:1)

Góly: 15. Parayko (O'Reilly, Perron), 42. Schwartz (Parayko) – 8. Hintz (Zuccarello, Dickinson), 14. Heiskanen (Hintz, Zuccarello), 15. Janmark (Dickinson), 60. Hintz (Benn). Brankári: Binnington - Bishop, strely na bránku: 34:35, 18.285 divákov.

/stav série: 1:1/


Slovák v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 28:27 0 0 0 +1 1 2

/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/