Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia

Veterán Hasebe po sezóne ukončí kariéru

Japonský futbalista Makoto Hasebe (v tmavom) v zápase Bundesligy v sobotu 13. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Stredný obranca je jeden z piatich hráčov, ktorí hrali v nemeckej Bundeslige aj po štyridsiatke.

Frankfurt 17. apríla (TASR) - Japonský futbalista Makoto Hasebe z Eintrachtu Frankfurt po sezóne ukončí kariéru. Stredný obranca je jeden z piatich hráčov, ktorí hrali v nemeckej Bundeslige aj po štyridsiatke. Pred ním to dokázali len Klaus Fichtel, Claudio Pizarro, Mirko Votava a Manfred Burgsmüller.

"Myslím si, že je ten správny čas. Pozerám sa späť s hrdosťou na to, čo som za všetky tie roky mohol zažiť a dosiahnuť. Predovšetkým moje pôsobenie v Eintrachte Frankfurt bolo charakteristické mnohými momentmi, na ktoré nikdy nezabudnem," uviedol štyridsaťročný Hasebe podľa agentúry DPA.

Japonec odohrá 18. mája proti Lipsku svoj posledný duel vo svojej 22-ročnej kariére. Až 17 rokov pôsobil v najvyššej nemeckej súťaži, kde pôsobil vo Wolfsburgu, Norimbergu a od roku 2014 je súčasťou Eintrachtu. S Wolfsburgom získal ligový titul v roku 2009 a s Frankfurtom sa tešil z triumfu v Európskej lige 2022 i v Nemeckom pohári 2018.

"Makoto bol vždy veľkým vzorom pre mnohých hráčov. Jeho profesionálny prístup a spôsob života mu zabezpečili, že stále môže hrať futbal na vysokej úrovni. Aj vo veku 40 rokov," povedal na adresu skúseného zadáka Markus Krösche, člen vedenia Frankfurtu.

Bývalý kapitán japonskej reprezentácie ukončil kariéru v národnom tíme po vlaňajších MS v Katare, za svoju krajinu odohral 114 stretnutí. Hasebe chce po skončení kariéry zostať v Eintrachte a pracovať ako tréner mládeže. "Frankfurt sa stal mojím druhým domovom," dodal.