Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia

United Airlines zaznamenali v 1. kvartáli stratu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Podpísali sa pod to súčasné problémy firmy Boeing s bezpečnosťou lietadiel.

Chicago 17. apríla (TASR) - Americká letecká spoločnosť United Airlines zaznamenala za 1. štvrťrok tohto roka stratu vyše 120 miliónov USD, pod čo sa podpísali súčasné problémy firmy Boeing s bezpečnosťou lietadiel. United Airlines patria k najväčším zákazníkom amerického výrobcu. Napriek tomu cena akcií aerolínií vzrástla, keďže výsledky boli omnoho lepšie než za rovnaké obdobie vlani a lepšie aj v porovnaní s očakávaniami. TASR o tom informuje na základe správ agentúry Reuters a portálu RTTNews.

Aerolínie informovali, že za 1. štvrťrok zaznamenali stratu 124 miliónov USD (116,57 milióna eur), čo na akciu predstavuje 38 centov. Napriek strate sú výsledky pozitívne, keďže za rovnaké obdobie minulého roka spoločnosť vykázala stratu 194 miliónov USD (59 centov/akcia).

Navyše, po úprave o mimoriadne položky dosiahli United Airlines stratu 50 miliónov USD, čo na akciu predstavuje 15 centov. Analytici pritom počítali s upravenou stratou na akciu na úrovni až 57 centov.

Lepšie výsledky vykázala letecká spoločnosť aj v oblasti tržieb, čo je výsledok zvýšeného dopytu po leteckej preprave. Tržby dosiahli 12,54 miliardy USD a medziročne tak vzrástli o 9,7 %.

Aerolínie okrem toho zverejnili optimistický výhľad na 2. štvrťrok tohto roka. Spoločnosť očakáva, že za obdobie apríl - jún sa jej upravený zisk na akciu bude pohybovať v rozmedzí od 3,75 USD do 4,25 USD. To je lepší výhľad, než predpokladajú analytici, ktorí počítajú s upraveným ziskom na akciu na úrovni 3,76 USD.

(1 EUR = 1,0637 USD)