Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia

Získali dotáciu na dobudovanie kanalizácie v Žarnovici

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Projekt Aglomerácia Žarnovica - kanalizácia a ČOV počíta s dobudovaním celkom 18,78 kilometra stokovej siete pre viac ako 600 domácností.

Žarnovica 17. apríla (TASR) - Stredoslovenská vodárenská spoločnosť (StVS) získala nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške viac ako 16,854 milióna eur na dobudovanie kanalizácie v meste Žarnovica. Projektový manažér StVS Juraj Demian pre TASR priblížil, že rozhodnutie o schválení dotácie dostala spoločnosť len pred niekoľkými dňami, nasledovať bude podpísanie zmluvy o poskytnutí NFP.

"Následne vyhlásime do troch mesiacov verejné obstarávanie na zhotoviteľa a dozor stavebných prác v zmysle aktuálne platnej legislatívy. Po ukončení verejných obstarávaní začneme so samotnou realizáciou projektu," podotkol Demian s tým, že vzhľadom na rozsah a náročnosť verejného obstarávania predpokladá začiatok realizácie stavebných prác v priebehu roka 2025.

Projekt Aglomerácia Žarnovica - kanalizácia a ČOV počíta s dobudovaním celkom 18,78 kilometra stokovej siete pre viac ako 600 domácností. Projekt zahŕňa 26 ulíc v meste Žarnovica a kompletnú rekonštrukciu existujúcej čistiarne odpadových vôd. Celkové oprávnené výdavky projektu boli podľa Demiana schválené vo výške viac ako 18,32 milióna eur.