Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia

Sieť Lexum významne posilňuje svoju pozíciu aj na Slovensku

Foto: Lexum

Lexum sa vďaka ďalším akvizíciám stalo najväčším poskytovateľom privátnej očnej starostlivosti na Slovensku.

Bratislava 2. mája (OTS) - Sieť očných kliník, ambulancií a optík Lexum, vedúci privátny poskytovateľ komplexnej a prémiovej oftalmologickej starostlivosti v Českej republike, významne posilňuje svoju pozíciu aj na Slovensku. Lexum tak k svojej súčasnej pozícii lídra v Českej republike pridáva ďalšie prvenstvo v podobe najväčšieho poskytovateľa komplexnej očnej starostlivosti s významným 30 % trhovým podielom aj na Slovensku.

Začiatkom minulého roku rozšírila spoločnosť Lexum svoju pôsobnosť aj nad rámec Českej republiky. Na slovenský trh vstúpila akvizíciou očnej kliniky Sokolík v Trenčíne a očného centra v Novom Meste nad Váhom. V tomto roku sa spoločnosti Lexum podarilo úspešne dokončiť množstvo významných akvizícií na Slovensku.

„Veľmi ma teší, že sme úspešne nadviazali na minuloročný vstup na slovenský trh a podarilo sa nám získať viacero významných privátnych prémiových poskytovateľov očnej starostlivosti. Vďaka týmto úspešným akvizíciám sa nám na Slovensku za necelé dva roky podarilo vytvoriť najväčšiu celonárodnú sieť privátneho poskytovateľa komplexnej očnej starostlivosti s významným 30-percentným trhovým podielom. Lexum Slovakia bude poskytovať prémiovú komplexnú oftalmologickú starostlivosť na 38 pracoviskách v celkovo 13 lokalitách naprieč celou krajinou – od Nového Mesta nad Váhom, cez Trenčín, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Košice až po Michalovce. A to je obrovský krok vpred pre celú slovenskú oftalmológiu,“ uvádza PharmDr. Michal Krejsta, MBA, LL. M., generálny riaditeľ Lexum ČR a SR.

Prvou z tohtoročných nadobudnutých spoločností sú súkromné očné kliniky 3F Mikrochirurgia oka v Košiciach a Michalovciach a OFTAL ER v Michalovciach s modernými komplexnými operačnými sálami, navyše s množstvom všeobecných aj špecializovaných očných ambulancií, vrátane detskej oftalmológie, ktorých v Košickom kraji nie je veľa. Ide o najvýznamnejších poskytovateľov komplexnej očnej starostlivosti na východnom Slovensku.

„Stať sa súčasťou Lexum je pre nás veľkou výzvou. Spoločne sa budeme usilovať o zvyšovanie dostupnosti a kvality komplexnej očnej starostlivosti na východnom Slovensku a vytvorenie plne integrovaného modelu klinika-ambulancia-optika, kde je stredobodom záujmu uspokojenie potreby najlepšieho klinického výsledku videnia a osobnej spokojnosti všetkých potrebných pacientov,“ hovorí MUDr. František Daboczi, prednosta a riaditeľ očnej kliniky 3F Mikrochirurgia oka.



Do portfólia spoločnosti Lexum Slovakia sa ďalej pripojila privátna očná klinika Oftum v Košiciach so špecializáciou na vysoko prémiovú refrakčnú chirurgiu a operácie sivého zákalu.

„K predaju našej spoločnosti sme sa rozhodli pristúpiť na základe posúdenia strategických cieľov a možnosti ďalšej expanzie. Veríme, že tá najlepšia starostlivosť, ktorú našim klientom a pacientom už viac než 20 rokov prinášame, sa vďaka zaradeniu pod spoločnosť Lexum ešte viac posilní“, uvádza prof. MUDr. Tomáš Juhás, DrSc., prednosta a riaditeľ očnej kliniky Oftum Košice.

V Žilinskom kraji ďalej Lexum úspešne získalo aj spoločnosť UVEA Mediklinik so sídlom v Martine, ktorá vďaka 2 očným klinikám, 5 očným centrám so 14 ambulanciami a 4 optikám pokrýva oftalmologickú starostlivosť o klientov v celom kraji. Ide o pracoviská v Martine, Námestove, Liptovskom Mikuláši, Ružomberku, Dolnom Kubíne a Turčianskych Tepliciach.

„Prispieť k vízii a posilniť portfólio Lexum je pre nás veľkou príležitosťou. Pre predaj našej siete sme zvolili prémiového poskytovateľa starostlivosti a kvality služieb v oblasti oftalmológie. Naším cieľom je dostupnosť kvalitnej komplexnej starostlivosti a budovanie celonárodnej štruktúry, ktorá bude zamestnávateľom prvej voľby pre ďalšie generácie oftalmológov, optometristov a optikov, a zároveň partnerom prvej voľby pre pacientov, platcov a regulátorov,“ uvádza MUDr. Michal Králik, riaditeľ očnej siete UVEA Mediklinik.

„Lexum Slovakia disponuje takmer 300 zdravotníckymi odborníkmi a má viac než 20 rokov skúseností s komplexnou prémiovou očnou starostlivosťou vo všetkých segmentoch očnej medicíny – v liečbe sivého zákalu, refrakčnej a laserovej chirurgii, vo vekom podmienenej makulárnej degenerácii, chirurgii sietnice a sklovca, transplantácii rohovky a liečbe zeleného zákalu či škúlenia. Vďaka vytvoreniu celonárodnej siete poskytovateľov prémiovej očnej starostlivosti na slovenskom trhu napĺňame víziu skupiny Optegra Group vybudovať európsku platformu komplexnej očnej starostlivosti a rozvíjať tento krásny a ušľachtilý vedný odbor,“ dopĺňa PharmDr. Michal Krejsta, MBA, LL. M., generálny riaditeľ Lexum ČR a SR.

O Očnom centre Sokolík (teraz Lexum Trenčín) a očnom centre v Novom Meste nad Váhom

Očné centrum Sokolík v Trenčíne je súkromným zdravotníckym zariadením, ktoré poskytuje očnú starostlivosť už od roku 2010, a to v týchto oblastiach očnej medicíny – liečba sivého zákalu, liečba ochorení sklovca a sietnice, refrakčné operácie na odstránenie dioptrií, liečba vekom podmienenej makulárnej degenerácie, liečba zeleného zákalu, škúlenia, astigmatizmu a plastické operácie viečok. Očné centrum Sokolík si zakladá na postupnom rozvíjaní a rozširovaní ponuky očnej starostlivosti korešpondujúcej s dynamickým rozvojom očnej medicíny. Poskytuje vysokú kvalitu zákrokov a očných vyšetrení garantovanú moderným technickým zázemím a skvelým a stabilným tímom špecialistov.

O 3F Mikrochirurgia oka a OFTAL ER

Privátna sieť očných kliník 3F Mikrochirurgia oka v Košiciach a Michalovciach a Oftal ER v Michalovciach existuje v dnešnej podobe od roku 2003 a bola prvým poskytovateľom svojho druhu na Slovensku. Sieť zaisťuje svojim pacientom špičkovú zdravotnú starostlivosť vďaka najmodernejšiemu prístrojovému vybaveniu a vyškolenému odbornému zdravotníckemu personálu. V rámci oboch pracovísk je očná starostlivosť poskytovaná v rámci prevádzky niekoľkých operačných sál, mnohých špecializovaných ambulancií, všeobecných ambulancií a optík.

O spoločnosti Oftum

Spoločnosť Oftum s klinikami v Prahe, Košiciach, Astane a Almate sa špecializuje na laserovú prémiovú chirurgiu oka a na operácie sivého zákalu. Svojim klientom a pacientom ponúka tú najlepšiu očnú starostlivosť už viac než 20 rokov. Oftum pracuje s najnovšou a doteraz najdokonalejšou operačnou technológiou ReLEx Smile PRO na technike Visumax 800, ktorá bola vyvinutá vedcami vo firme Carl Zeiss.

O spoločnosti UVEA Mediklinik

Spoločnosť UVEA Mediklinik je sieťou špičkových privátnych pracovísk očnej chirurgie, ktorá pacientom ponúka komplexnú očnú starostlivosť už dlhšie než 10 rokov. Okrem očných kliník a centrály v Martine prevádzkuje UVEA Mediklinik množstvo očných centier, odborných ambulancií a sieť optík, ktorá spĺňa najvyššie štandardy a ponúka široký sortiment poskytovaných služieb očnej starostlivosti a okuliarovej korekcie.

O spoločnostiach Lexum a Optegra Group


Sieť očných kliník, ambulancií a optík Lexum Česká republika sa stará o zrak svojich klientov od roku 1993 a vyše 650 zdravotníckych odborníkov úspešne vykonalo takmer 1 000 000 zákrokov. Viac než 30 rokov poskytuje komplexné a prémiové služby v oblasti oftalmológie. Medzinárodná štúdia kvality ECOS zaradila Lexum medzi najlepšie európske kliniky. Lexum, ako jediná sieť očných kliník, ambulancií a optík v Českej republike spĺňa na všetkých svojich pracoviskách indikátory kvality stanovené najväčšou zdravotnou poisťovňou VZP ČR. Od roku 2014 je súčasťou medzinárodnej skupiny Optegra Group, ktorá aktuálne prevádzkuje siete najmodernejších očných kliník a očných ambulancií vo Veľkej Británii, v Českej republike, v Poľsku a v Slovenskej republike. Lexum ako vedúci privátny poskytovateľ oftalmologickej starostlivosti má na českom a slovenskom trhu unikátne a vedúce postavenie. Zaoberá sa všetkými segmentami očnej medicíny – liečbou sivého zákalu, vekom podmienenej makulárnej degenerácie, chirurgiou sietnice a sklovca, transplantáciami rohovky, refrakčnou a laserovou chirurgiou, liečbou zeleného zákalu, škúlenia či plastickými operáciami.