Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia

Detské súbory Trnavského kraja súťažili na Senickej divadelnej jari

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Malí divadelníci pod režisérskou taktovkou Martina Križana odohrali netradičný príbeh na motívy rozprávok Pavla Dobšinského - Zakliata hora á la Dobshinski Sisters.

Senica 17. apríla (TASR) - Štyri detské divadelné súbory, víťazi regionálnych súťaží Trnavského kraja, sa stretli v stredu v Senici na Senickej divadelnej jari. Postup do 51. ročníka celoštátnej postupovej súťaže a prehliadku detskej dramatickej tvorivosti Zlatá priadka 2024 si vybojovalo Divadlo na kolene zo Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Ladislava Kupkoviča v Cíferi v okrese Trnava. Informovalo o tom Záhorské osvetové stredisko.

Malí divadelníci pod režisérskou taktovkou Martina Križana odohrali netradičný príbeh na motívy rozprávok Pavla Dobšinského - Zakliata hora á la Dobshinski Sisters.

Návrh na postup na Zlatú priadku z druhého miesta porota udelila Divadielku na dlani pri ZUŠ Voderady v okrese Trnava, ktoré sa predstavilo inscenáciou Grecia - tukan, ktorý neprestal túžiť. Vznikla na motívy knihy Dávida Králika, režijne a dramaturgicky príbeh spracovala Barbora Bazsová. Rovnako aj trnavskému detskému divadelnému súboru Sabinky pri ZUŠ Mozartova, ktorý priniesol inscenáciu Kolobeh. Autorsky sa na jej vzniku podieľali jeho členovia, režijne na inscenácii spolupracovali Sofia Klebanová a Petra Sabová.

Na Senickej divadelnej jari sa predstavil aj Divadelný súbor zo Základnej školy v Pustých Sadoch v okrese Galanta, oživil známy rozprávkový príbeh Popoluška, dramaturgicky a režijne ho zastrešila Ivana Zacharová.

Súčasťou súťažnej prehliadky bol aj odborný hodnotiaci seminár a rozhovory o divadle medzi tvorcami inscenácií a odbornou porotou.