Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Belehrad vo finále Memoriálu p. Dubovského zdolal Slovan

Ilustračné foto Foto: TASR

Na treťom mieste skončila Slavia Praha, ktorá v súboji o tretie miesto tesne zdolala poľský Górnik Zabrze.

Bratislava 19. mája (TASR) - Víťazom 19. ročníka futbalového Memoriálu Petra Dubovského sa stali mladší dorastenci (do 16 rokov) srbského klubu FK Crvena Zvezda Belehrad. V nedeľnom finále zdolali mladších dorastencov Slovana Bratislava 2:0. Pre "belasých" je zisk striebra v konkurencii ďalších piatich tímov z rôznych krajín odmenou za kvalitné výkony.

Na treťom mieste skončila Slavia Praha, ktorá v súboji o tretie miesto tesne zdolala poľský Górnik Zabrze. Konečnú piatu priečku obsadil maďarský Videoton FC a šiesty skončil azerbajdžanský klub Qabala SC.

Priebeh turnaja potešil aj šéftrénera mládeže ŠK Slovan Vladimíra Gálu. „Stretli sa veľmi kvalitné tímy, každé mužstvo ukázalo svoje prednosti a schopnosti. Vo finále rozhodli individuálne kvality, Crvena Zvezda zvíťazila zaslúžene. My si od súperov môžeme vziať veľa vecí a inšpirovať sa, srbská škola je vynikajúca po technickej i fyzickej stránke. Z pohľadu kvality to bol zrejme najvydarenejší ročník Memoriálu Petra Dubovského, čo ma veľmi teší,“ povedal Vladimír Gála pre klubový web.

výsledky finálového dňa Memoriálu Petra Dubovského:

o 5. miesto: Qabala SC – Videoton FC 1:2

o 3. miesto: Górnik Zabrze – SK Slavia Praha 2:3

finále: ŠK Slovan Bratislava – FK Crvena zvezda 0:2


Najlepší hráč: Rudolf Božik (ŠK Slovan Bratislava)

Najlepší strelec: Denis Alijagič (SK Slavia Praha)

Najlepší brankár:
Ognjen Lukić (FK Crvena zvezda)