Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Špičkový slovenský pretekár Maťo Homola je ambasádorom OMV

Špičkový slovenský pretekár Maťo Homola je ambasádorom OMV Foto: OMV

Ako jediný Slovák odjazdil celý pohár FIA WTCR, novú sezónu v novej súťaži TCR Europe odštartoval veľkolepým víťazstvom.

Bratislava 18. septembra (OTS) - Maťo Homola je momentálne jeden z najúspešnejších slovenských automobilových pretekárov a jeho ciele na pretekárskych okruhoch sú maximálne. Aj preto odporúča palivá OMV MaxxMotion.

Kvalita paliva sa naozaj odráža na výkone i životnosti motora, takže jeho výber je veľmi dôležitý,“ sprostredkúva svoje dlhoročné skúsenosti z okruhov. „Auto vám všetko spočíta a za kvalitné palivo sa vám odvďačí dobrou službou,“ hovorí Maťo Homola. Na to, kde tankuje, si dáva pozor i pri bežnom súkromnom jazdení. „Do všetkých áut tankujem palivá od kvalitného výrobcu. Ak však viem, že budem potrebovať výkon a na aute mi záleží, tak uprednostňujem prémiové palivá OMV MaxxMotion,“ dodáva.

Maťo Homola je v súčasnosti jeden z najúspešnejších slovenských automobilových pretekárov, ktorý sa presadzuje i v náročnej svetovej konkurencii. V tejto sezóne ho fanúšikovia motoršportu môžu vidieť na európskych okruhoch v rámci šampionátu cestovných vozidiel TCR Europe. Odštartoval ho fantasticky - na Hungaroringu vyhral kvalifikáciu i samotné preteky. Momentálne je v celkovom hodnotení na štvrtom mieste a najbližšie zabojuje o titul kontinentálneho šampióna už tento víkend v Barcelone. Len 25-ročný pretekár vlani ako vôbec prvý a jediný Slovák absolvoval celý prestížny seriál FIA WTCR, kde si v konkurencii najlepších jazdcov sveta pripísal aj jedno víťazstvo.

V Maťovi sa snúbi mladícka dravosť s absolútnou profesionalitou. Športové srdce a túžba po maximálnych výkonoch je to, čo nás spája. Je preto len prirodzené, že sa stal ambasádorom práve pre OMV a bude tvárou našich prémiových palív OMV MaxxMotion,“ hovorí Michaela Kuzmínová, Marketing Manager, OMV Slovensko.
Kvalitné palivo však nie je jediný dôvod, pre ktorý si úspešný pretekár vybral OMV. Na zeleno-modrých čerpacích staniciach sa rád zastaví i na kávu. „Mám dokonca niektoré, na ktorých sa zastavím vždy, keď idem okolo. Sú to moje kávové stanice, na ktorých dočerpám energiu kávou i bagetou,“ hovorí.

Vďaka špeciálnej receptúre vyvinutej v Rakúsku ponúkajú prémiové palivá OMV MaxxMotion omnoho vyššiu kvalitu, než akú vyžadujú štandardy. Lepšie spaľovania zlepšuje efektivitu motora a jeho optimálnu funkčnosť. Prémiové palivá tak dokážu zlepšiť zrýchlenie až o 14 %. Aditíva zabraňujú korózii, pomáhajú odstraňovať usadeniny na nasávacích ventiloch a zlepšujú tak spotrebu. Dlhodobé používanie navyše vedie k dlhšej životnosti motora.