Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Olympic prináša tri legendárne albumy v jednej limitovanej reedícii

Na archívnej snímke koncert českej legendárnej rockovej skupiny Olympic. Foto: TASR - Jakub Kotian

Výnimočnú reedíciu tvoria albumy Prázdniny na Zemi (vydaný v roku 1980), Ulice (1981) a Laboratoř (1984).

Bratislava 13. marca (TASR) - Skupina Olympic patrí už šesť dekád na vrchol českej hudobnej scény a stále sa teší z veľkých koncertných úspechov. Najnovšie si legendárne zoskupenie pripravilo pre svojich fanúšikov špeciálnu vinylovú trojreedíciu, ku ktorej odohrá i turné s názvom Trilogy Tour 2024. TASR informovala PR manažérka Adriana Nievelt.

Výnimočnú reedíciu tvoria albumy Prázdniny na Zemi (vydaný v roku 1980), Ulice (1981) a Laboratoř (1984), ktoré sú známe vďaka svojej nezameniteľnej kombinácii rockpopového zvuku s brilantnou hudbou Petra Jandu a výbornými textami Zdeňka Rytířa. Ikonické albumy, ktoré patrili v 70. a 80. rokoch k vrcholom československej hudobnej scény, vychádzajú v 3LP reedícii so špeciálnym bonusovým CD. To prináša variantné a koncertné nahrávky spojené s touto trilógiou. Tá ponúkne tiež špeciálne hudobné prekvapenie - znovu nahranú a zaranžovanú skladbu Kartotéka 2024.

"Nahrali sme ju, pretože tá pesnička je naozaj pekná. Je taká súčasná. Je to vlastne trochu reflexia na umelú inteligenciu a bude perfektne zapadať do celého nášho projektu, ktorý sa volá Trilogie. Ten projekt bude pre diváka pastvou pre oči. Ja tam budem s Milanom Broumom preliezať stenu, za nami sa budú nafukovať balóny, príde i obrovský robot a vôbec to bude veľmi zaujímavé," hovorí líder kapely Petr Janda.

Olympic chystá 35 koncertov po celej Českej a Slovenskej republike. Slovenskú časť turné začne kapela 9. augusta v Martine, pokračovať budú 20. septembra v Trnave, deň nato v Trenčíne, ďalšími zastávkami budú Levice (26. 9.), Banská Bystrica (27. 9.) a Poprad (28. 9.).