Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

Na plátna prichádza slovenský triler Smršť, animáky i horory

Ilustračné foto Foto: Cinema City

S príchodom jari na plátna Cinema City prichádzajú aj filmové novinky, ktoré nesklamú žiadneho filmového nadšenca.

Bratislava 7. marca (OTS) - Od strašidelných hororov až po veselé animáky či skvelé slovenské a české filmy. Aj tento mesiac vás v kinách Cinema City čaká nezabudnuteľný zážitok.



Marcové novinky si môžete pozrieť vo všetkých kinách Cinema City vo formáte 2D. Ak však prichádzate do kina oslavovať sviatok, na romantické rande či stráviť príjemný večer s kolegami, ideálnou možnosťou je aj premietanie filmu vo VIP sálach s pohodlnými koženými sedadlami s možnosťou polohovania. VIP sály ponúkajú aj posedenie vo VIP zóne 30 minút pred začiatkom filmu, chutnú teplú či studenú večeru. Neobmedzený popcorn, nachos aj Pepsi cola je samozrejmosťou. Aký film si ale vybrať? Ak ste ešte nevideli druhé pokračovanie epickej ságy DUNA, odporúčame si to ísť určite pozrieť na veľké plátna. Film DUNA: časť druhá sa premieta aj v obľúbených formátoch 4DX a SUPERSCREEN.



Na plátna Cinema City tento mesiac prichádza skutočný príbeh nerozlučných bratov Von Erichovcov, ktorí sa začiatkom 80. rokov zapísali do histórie v silne konkurenčnom svete profesionálneho wrestlingu. Prostredníctvom tragédie a triumfu, v tieni svojho panovačného otca a trénera, hľadajú bratia nadživotnú nesmrteľnosť na najväčšej športovej scéne svojho času. Podarí sa im to? Dozviete sa vo filme Iron Claw v kinách Cinema City od 7. marca.



Na plátna Cinema City sa vracia hrdina animovanej ságy Kung Fu Panda, ktorý už mnohokrát dokázal, že si titul “Dračí bojovník” napriek všetkému (najmä svojej nešikovnosti) naozaj zaslúži. Pod odborným dohľadom majstra Šifu sa stará o to, aby jeho rodné Údolie pokoja bolo naozaj pokojné. Teraz sa však jeho mentor rozhodol, že Po by mal vystúpiť a stať sa duchovným vodcom celého údolia, a preto si musí vybrať svojho nástupcu do úlohy Dračieho bojovníka. To sa pandiemu hrdinovi nepozdáva, pretože o duchovnom vodcovstve vie ešte menej ako o kung-fu zo začiatku svojej hrdinskej kariéry. Jeho úvahy o novom ochrancovi Údolia pokoja nanešťastie preruší mocná čarodejnica, ktorá je síce pôvodne chameleón, ale to je vlastne jedno, pretože sa dokáže premeniť prakticky na kohokoľvek. A táto bytosť sa práve rozhodla získať bojové schopnosti od všetkých legendárnych kung-fu bojovníkov, ktorých Po v minulosti porazil. Verí, že ich spojením sa z nej stane monštrum, na ktoré bude aj Dračí bojovník krátky. Po teda musí svoju duchaplnosť ešte na chvíľu odložiť k ľadu, vyhrnúť si rukávy a pustiť sa do poctivej kung-fu práce. Ako dopadne boj Dračieho bojovníka proti mocnej čarodejnici? Zistíte v kinách Cinema City od 7. marca.



Ak animák nie je pre vás to pravé orechové, v Cinema City si tento mesiac môžete vychutnať aj úplný opak – strašidelný horor plný napätia Imaginary. Prináša príbeh Jessicy, ktorá sa s rodinou presťahuje späť do domu, v ktorom vyrastala. Zistí, že v ňom okrem spomienok zostal aj jej plyšový medvedík Chauncey. Celé roky ležal zabudnutý v pivnici. On však na ňu nikdy nezabudol. Teraz ho nájde Jessicina najmladšia dcéra Alice a okamžite sa z nich stáva nerozlučná dvojka. Veselé šantenie a šťastné spoločné chvíle šíria dobrú náladu po celom okolí. Nový kamarát nechýba pri žiadnej z Aliciných hier. Tie sú však postupne čoraz zlovestnejšie a Alicino správanie je čoraz znepokojivejšie. Chauncey totiž nie je obyčajná plyšová hračka. A nie je to ani taký dobrý kamarát, ako sa zdalo. Počas rokov, keď bol sám a opustený, sa jeho smútok premenil na hnev. Nemieni dopustiť, aby ho jeho nová kamarátka Alice, niekedy opustila. Podarí sa mu pomstiť sa? Odpoveď nájdete na plátnach Cinema City od 7. marca.



Do kina prichádzajú staré dobré Protivné baby v novej verzii! Plastics, to je trojica roztlieskavačiek na vrchole potravinového reťazca na obyčajnej americkej strednej škole. Na ňu nastúpi nová nesmelá študentka Cady, ktorá je pre všetkých úplný zjav. Doteraz totiž žila s rodičmi v africkej prírodnej rezervácii bez akéhokoľvek kontaktu s rovesníkmi. Takže je pre ňu všetko nové; stretáva namakancov, flákačov, ázijských bifľošov, obľúbencov, nepriateľov, dievčatá, ktoré sa prejedajú, dievčatá, ktoré nejedia, vypatlancov, sexuálne aktívnych blbcov. A čo je najdôležitejšie, spoznáva Plastics, ktoré vládnu škole. Tie sa rozhodnú, že si túto nevinnú ovečku vezmú pod krídla a skrotia ju. Dominantná Regina, prezývaná Včelia kráľovná, verí, že ju nikto nemôže zosadiť z trónu. Mýli sa. Cady sa postupne stáva jednou z Plastics, nafúkanou, bezcitnou mrchou, štýlotvornou hviezdou školy, po ktorej túži každý chlapec, dokonca aj Reginin bývalý priateľ Aaron. To je už cez čiaru. Regina je manipulátorka, ktorá sa vyzná, čo je však dôležitejšie, pozná všetky klebety a fámy. Vojna je v plnom prúde. Novú zápletku od Tiny Fey si môžete v kinách pozrieť už od 7. marca.



Čo by to bol za mesiac bez pravej českej komédie? Na marcový zoznam filmových noviniek pribúda film Sladký život. Hokejista Rosťa Beran (Vladimír Polívka) je bojovník vo všetkých smeroch. Žije v luxusnom byte, má rýchle auto a veľa mladých mileniek v duchu hesla: Po tridsiatke sa nežením! Peniaze a titul majstra sveta mu dávajú úžasný pocit nedotknuteľnosti a nadradenosti. Nič však netrvá večne. Nečakaný kolaps v posteli s krásnou blondínkou urobí za Rostovou mizernou pohodou hrubú EKG čiaru. Transplantáciu jeho nového srdca povedie prísna lekárka Magda (Petra Hřebíčková), s ktorou kedysi strávil jedinú noc a viac o nej nepočul. Navyše dlhy z jeho zhýralého života pripravia Rosťu o poslednú korunu a jediné, čo mu zo slávneho života zostane, je medaila majstra sveta, ktorú pre neho zachráni jeho bývalý manažér a priateľ (Vojtěch Kotek). Rosťa musí nájsť novú energiu, optimizmus a odvahu, aby mohol začať znova od nuly. Pomáha mu najmä Jindřich (Jan Cina), seriózny a zodpovedný chlap, ktorý sám vychováva šesťročnú dcéru, má zlaté srdce a hoci Rosťu spočiatku úprimne nenávidí, čoskoro sa z nich stanú najlepší priatelia. Rosťa s prekvapením zisťuje, že život obyčajných smrteľníkov môže byť rovnako nádherný a jedinečný ako láska k správnej žene po tridsiatke…O tom, že láska varí tú najsladšiu marmeládu sa môžete presvedčiť už od 14. marca a v predpremiére na Ladies Movie Night so sprievodným programom, tombolou i welcome drinkom 13. marca v Cinema City Eurovea.



Od 14. marca sa môžete tešiť aj na dobrodružný film Ella a čierny jaguár. Ella vyrastá v amazonskom pralese, kde jej otec pracuje ako lekár. Jedného dňa nájde stratené mláďa vzácneho čierneho jaguára a ujme sa ho. Ella a Hope, ako dievčina čierne mačiatko pomenuje, sa stanú najlepšími priateľkami. Keď má Ella šesť rokov, do jej života zasiahne tragická udalosť a musí sa presťahovať do New Yorku. Ale ani tisíce kilometrov a osem rokov odlúčenia nedokážu prelomiť puto, ktoré sa vytvorilo medzi dievčaťom a divým zvieraťom. Keď sa Ella po rokoch dozvie, že miestu, kde sa ako dieťa hrala, hrozí zánik a Hope je v smrteľnom nebezpečenstve, neváha ani minútu a rozhodne sa vrátiť do Amazónie. Za dramatických okolností sa v džungli skutočne stretne s Hope a hoci sa dlhé roky nevideli, divoká šelma si svoju kamarátku pamätá. Radosť zo stretnutia však netrvá dlho. Na stopu sa im dostanú lovci a pašeráci zvierat, ktorým je najlepšie nepliesť sa do cesty. Čierny jaguár je totiž pre nich mimoriadne cenný úlovok! Priateľstvo Elly a jaguára je len začiatkom veľkého a napínavého dobrodružstva, v ktorom budú nerozlučné kamarátky musieť čeliť silnejším a mocnejším. Ako dopadne príbeh odohrávajúci sa v Amazónii? Zistíte v kinách Cinema City.



Spolupráca spisovateľa Jozefa Kariku a režiséra Petra Bebjaka? Nie, tentokrát nejde o film Trhlina, ale o nový slovenský mysteriózny triler Smršť. V hlavných úlohách sa predstavia dve najvýraznejšie tváre česko-slovenskej hereckej scény, Tomáš Maštalír a Anna Geislerová. Hlavným hrdinom filmového príbehu je forenzný psychológ Martin Lang (Tomáš Maštalír), ktorý prichádza spolu s manželkou Pawlou (Anna Geislerová) do kúpeľov v horách. Ďaleko od civilizácie si chcú oddýchnuť a pokúšajú sa zachrániť vzťah. Prechádzajú vážnou partnerskou krízou, ktorá pramení z hlboko ukrytej traumy, a tento pobyt je pre nich ultimátom – buď svoje problémy prekonajú, alebo sa každý vyberie vlastnou cestou. Kolobeh rutinných dní však naruší príchod tajomnej zásielky – balíka s dôkazovým materiálom z vyšetrovania tragického prípadu. Odosielateľom je Langov kolega, psychológ. Ten od neho potrebuje pomoc v prípade známom ako „jazda smrti“, na konci ktorého boli štyria mŕtvi. Lang sa spočiatku zdráha, ale postupne podľahne neznámej sile, ktorá ho k prípadu priťahuje. Novinku Smršť si môžete v kinách pozrieť od 18. marca a v Cinema City Eurovea o 18.45 v predpremiére s delegáciou.



Divoká Jamie (Margaret Qualley) sa spamätáva z čerstvého rozchodu, upätá Marian (Geraldine Viswanathan) si potrebuje oddýchnuť od vyčerpávajúcej práce. Spoločne sa rozhodnú zmeniť prostredie a stráviť niekoľko dní na slnečnej Floride. Plán je geniálny, prevedenie príšerné. Na cestu dostanú z miestnej požičovne auto, ktoré malo poslúžiť skupine mafiánov na prevoz kufríka s veľmi nebezpečným obsahom, zhodou okolností práve do miest, kam majú namierené Jamie a Marian. Zatiaľ čo dievčatá zaujíma len to, ako si cestu naplno užiť, pričom každá má úplne inú predstavu, mierne zúfalí gangstri robia všetko (a pod slovom “všetko” sa skrývajú zúfalé činy), aby ich dostihli a kufor im zobrali. Ako nič netušiace hrdinky riešia svoje dievčenské problémy, slučka sa uťahuje, rovnako ako možnosť, že z nej vykĺznu bez ujmy. Našťastie, svet je bláznivé miesto, plné často neuveriteľných náhod…Príbeh dievčat z filmu Baby na úteku si môžete v kinách Cinema City pozrieť už 21. marca.



Pre milovníkov hororov prichádza 21. marca na plátna Cinema City film Baghead s príbehom mladého dievčaťa menom Iris, ktorá zdedí po svojom otcovi starý dom s jedným desivým tajomstvom. V jeho pivnici sa skrýva bytosť zo záhrobia, ktorá sa na požiadanie premení na kohokoľvek mŕtveho. V dôsledku dávnej kliatby je čarodejnica pevne zviazaná s majiteľom domu, ktorého príkazy poslúcha. Iris sa tak stáva tou, ktorá stojí medzi svetom mŕtvych a živých. Jej otec, predchádzajúci pán čarodejnice, využíval túto svoju „moc“ na to, aby poskytol poslednú útechu pozostalým. Ten, kto mal odvahu postaviť sa tvárou v tvár smrti, sa mohol za peniaze naposledy rozlúčiť s človekom, ktorého stratil. Spojenie s mŕtvymi však môže trvať len 2 minúty. Potom sa démon oslobodí a prenesie desivý svet mŕtvych do nášho sveta. Iris má na návšteve v záhadnom dome svoju kamarátku, keď ich prekvapí prvý zákazník. Iris neodolá pokušeniu a rozhodne sa svoju novonadobudnutú moc vyskúšať. Zákazník sa však neovládne a 2 minúty, ktoré všetkých delia od pekla na zemi, prekročí. Čarodejnica je zrazu voľná, mimo kontroly svojej novej panej. Chce sa dostať von z pivničnej hrobky a chce zabíjať. Hovoriť s mŕtvymi má svoju cenu a prišiel čas začať ju konečne splácať...



Na plátna v marci znovu prichádza aj Gump! A nová Gumpova cesta začína presne tam, kde tá predchádzajúca skončila. So svojim milovaným Béďom Kozím Bobkom prejde hlavný zvierací hrdina príbehom, ktorý mu už dávno predtým napísali hviezdy. A zatiaľ, čo Gumpov prvý príbeh bol smutnejší, v jeho voľnom pokračovaní sa môžete tešiť na množstvo vtipných zvieracích scén. Vedľa hlavného hrdinu sa novo objaví aj psia slečna Jenny, ktorá si zahrá Gumpovu sestru Kytičku. Príbeh o psej pravde, nádeji a láske sa v kinách Cinema City začína 28. marca.



Epická bitka pokračuje! Filmový Monsterverse sa rozrastá o pokračovanie explozívneho súboja medzi Godzillou a Kongom úplne novým dobrodružstvom, ktoré postaví všemocného Konga a obávanú Godzillu proti kolosálnej neobjavenej hrozbe ukrytej v našom svete, ktorá ohrozuje ich existenciu - a tiež našu vlastnú. Film odhalí históriu týchto titánov a ich pôvod, rovnako ako aj tajomstvá Dutej Zeme a ďalších miest, pričom odhaľuje mýtickú bitku, ktorá pomohla sformovať tieto výnimočné bytosti a navždy ich spojila s ľudstvom. Napínavý film Godzilla a Kong: Nová ríša si na plátnach Cinema City môžete pozrieť už 28. marca.