Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Magazín

Gott v boji s rakovinou zatiaľ vyhráva

Na archívnej snímke český spevák Karel Gott počas koncertu v Grand Hoteli Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách, 16. mája 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Lekári sú s výsledkami chemoterapeutickej liečby niekoľkonásobného českého Slávika zatiaľ veľmi spokojní.

Praha 7. decembra (Teraz.sk) - Prvá chemoterapia, ktorú absolvoval miláčik českého aj slovenského publika začiatkom novembra, dopadla podľa informácií českého denníka Blesk nad očakávania dobre. O stálicu českého popového neba sa stará prominentný onkológ Marek Trněný, ktorý sa špecializuje na liečbu práve non-Hodgkinovho lymfómu. Karel Gott berie chemoterapeutickú liečbu ako nutné zlo.

"Niekedy mi je dobre, inokedy horšie. Každý pacient reaguje na chemoterapiu inak. Niekedy ma bolí žalúdok, niekedy kĺby. Ale to je dôkaz, že chemoterapia zaberá. Pomaly mi vypadávajú vlasy. To som čakal. Teraz ale nie je čas na to, aby som bol márnivý. Ide tu o môj život, " zdôveril sa spevák v rozhovore pre nemecký denník Bild.

Na snímke spevácka legenda Karel Gott, ktorý si napriek vážnej nemoci osobne prišiel prevziať svojho jubilejného, 40. Zlatého slávika a zožal od divákov v Štátnej opere v Prahe obrovský aplauz. V Prahe, 28. novembra 2015.
Foto: TASR/Bohdan Kopčák