Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Facebook zablokoval účty dvoch talianskych neofašistických strán

Facebook, ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Ani jedna z uvedených strán v minuloročných parlamentných voľbách v Taliansku nezískala viac ako jedno percento hlasov.

Rím 10. septembra (TASR) - Talianskym neofašistickým stranám CasaPound a Forza Nuova v pondelok zablokovali účty na sociálnych sieťach Facebook a Instagram za porušenie pravidiel brániacich šíreniu nenávistných prejavov. Informovala o tom agentúra DPA.

"Ľudia a organizácie, ktoré šíria nenávisť alebo útočia na iných na základe toho, kým sú, nemajú miesto na Facebooku a Instagrame," uviedol hovorca spoločnosti Facebook, ktorej patrí aj Instagram.

Ani jedna z uvedených strán v minuloročných parlamentných voľbách v Taliansku nezískala viac ako jedno percento hlasov. Na sociálnych sieťach sú však obe veľmi aktívne, pričom využívajú agresívnu protimigračnú rétoriku. Ich účty na ďalšej populárnej sociálnej sieti Twitter stále fungujú.

Líder strany CasaPound Simone Di Stefano na Twitteri napísal, že Facebook "napľul do tváre demokracie", keď zrušil aj jeho osobný účet i účty ďalších predstaviteľov strany.

Líder hnutia Forza Nuova Roberto Fiore uviedol, že Facebook sa snaží zasiahnuť voči kampani, ktorú jeho strana vedie proti talianskej ľavicovej vláde a Bruselu. "Budeme reagovať ďalšími pouličnými protestmi a náborom členov," napísal na Twitteri.