Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Cena Ligy proti reumatizmu putuje aj do TASR

Na snímke ocenená redaktorka TASR Dominika Zúborová (vpravo) a predsedníčka Ligy proti reumatizmu Jana Dobšovičová Černáková (vľavo) na slávnostnom udelení cien Novinárska pocta Krok. Foto: Teraz.sk/ Dominika Zúborová

Liga proti reumatizmu sa od svojho vzniku usilovala spolupracovať s médiami, aby tak ešte účinnejšie mohla pomáhať svojim mladým členom v boji s ich závažnou chronickou chorobou.

Piešťany 13. októbra (TASR) – Cena Ligy proti reumatizmu – Novinárska pocta Krok - pozná tohtoročných držiteľov. Hlavnú výhru si odniesla redaktorka domácej redakcie Tlačovej agentúry SR Dominika Zúborová. Ceny si odniesli aj príspevky novinárov z RTVS, TV Markíza, TA3 a ďalší. Ceny udelili v sobotu (12. 10.) v Piešťanoch.

"Poslaním Novinárskej pocty Krok je podnietiť opätovný záujem osôb s reumatickým ochorením a širokej verejnosti o už publikované a odvysielané príspevky novinárov o reumatických ochoreniach, živote s týmto ochorením a jeho následkoch, informáciách o liečbe a spoločenskom uplatnení ľudí s telesným postihnutím a oceniť najkvalitnejšie príspevky a ich autorov – novinárov a iných masmediálnych pracovníkov," uviedla pre TASR riaditeľka Ligy proti reumatizmu Jana Dobšovičová Černáková.

"Som veľmi rada, že napriek tomu, že sa my, redaktori TASR, neobjavujeme v televízii či v rádiu, našu prácu vidno. Už len nominácia v takejto konkurencii je pre mňa poctou," skonštatovala ocenená redaktorka TASR. Prvé miesto v kategórii printových médií a celkové prvenstvo získala za sériu článkov o reumatických ochoreniach.

Víťazstvo spomedzi rozhlasových príspevkov si odniesla redaktorka RTVS Janka Bleyová. Ceny si prevzali aj redaktorky Iveta Pospíšilová a Bibiana Ondrejková. V kategórii televíznych príspevkov prvé miesto obsadila Katarína Plevová (TV Markíza). Ďalšie miesta získali Barbora Štefanovičová (TA3) a Narcis Liptáková (Nový Čas).

Ako Dobšovičová Černáková dodala, Liga proti reumatizmu – Sekcia mladých reumatikov sa od svojho vzniku usilovala spolupracovať s médiami, aby tak ešte účinnejšie mohla pomáhať svojim mladým členom v boji s ich závažnou chronickou chorobou. "Táto spolupráca priniesla v minulosti veľa dobrého ovocia v podobe lepšej informovanosti našej spoločnosti o tých, ktorí trpia už v útlom, resp. mladom veku rôznymi reumatickými ochoreniami," uzavrela šéfka Ligy proti reumatizmu.