Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Aneta Langerová vydáva album Zázračná písně krajina 20 LET

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Na dvojalbume Zázračná písně krajina 20 LET poslucháči nájdu piesne z prvej štúdiovej platne Spousta andělů z júna 2004, z albumov Dotyk (2007), Jsem (2009) či Na Radosti (2014).

Bratislava 12. marca (TASR) - Zázračná písně krajina 20 LET je názov dvojdiskovej kompilácie, ktorú Aneta Langerová osobne zostavila predovšetkým ako oslavu hudby a spolupráce s muzikantmi, autormi piesní a producentmi, ktorí ju na jej ceste sprevádzali a podporovali. Album vychádza v piatok 15. marca. TASR informovala PR manažérka Adriana Nievelt.

"Nezabudnuteľní Ivan Král a Michal Hrůza ma naviedli na ten rozhodujúci krok tvoriť svoje vlastné piesne. Honza Muchow bol sprievodcom pri nahrávaní mojich prvých autorských piesní, za čo mu zo srdca ďakujem. Dal mi priestor. A to je niečo, čo mladý človek nevie, že môže mať, len to niekde v skryte duše cíti. Vďaka Martinovi Ledvinovi za Jsem, Jakubovi Zitkovi za naše spoločné radosti pri práci Na Radosti i za eleganciu Dvou sluncí," spomína Aneta.

Na dvojalbume Zázračná písně krajina 20 LET poslucháči nájdu piesne z prvej štúdiovej platne Spousta andělů z júna 2004, z albumov Dotyk (2007), Jsem (2009), Na Radosti (2014) i z ostatného albumu Dvě slunce (2020). Nájdeme tu celkom 39 piesní, nechýbajú hity Voda živá, Malá mořská víla, Hříšná těla, křídla motýlí, Svatá Kordula, Tráva, Bílý den, neopakovateľne atmosférické skladby zo živých koncertov, dve nadačné piesne - Píseň pro Světlušku (2006) a Píseň pro Olgu (2023) aj novú gospelovú autorskú skladbu s názvom Zázračná písně krajina (2023).

"Ďakujem v nej piesni za to, že ma sprevádza životom. Predstavuje nekonečný svet fantázie, ktorý si v sebe nosím od detstva, a som vďačná za to, že ma stále neopustil. Je to miesto, v ktorom sa cítim bezpečne a nemusím ho nikomu vysvetľovať, môžem si v ňom snívať o čomkoľvek, čo mi napadne a na základe toho veľa vecí prenášať do reality,"
hovorí Aneta Langerová o novom songu.

Videoklip zachytáva neopakovateľnú atmosféru a vzájomné hudobné pôsobenie Anety Langerovej, kapely, sláčikového tria a početného gospelového zboru pri živom nahrávaní v Štúdiu A Českého rozhlasu v Karlíne. Vďaka réžii Vítka Bělohradského a citlivej kamere Vojtěcha Vančuru vstúpi divák do hudobnej krajiny, kde nikto nie je sám.



Zázračná písně krajina klip: