Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Nominácie na najhorší film roka vedie záverečná časť ságy Twilight

Predstavitelia filmu upírskej Ságy Twilight: Úsvit Foto: TASR/AP

Herec Adam Sandler, ktorého film Jack a Jill vlani získal rekordných desať Zlatých malín, keď bodoval v každej jednej kategórii, zostáva favoritom filmových anticien aj tento rok.

Los Angeles 9. januára (TASR) - Horúcim kandidátom na anticenu za najhorší film a herecké výkony roka je záverečná časť svetoznámej upírskej Ságy Twilight: Úsvit - 2. časť, ktorá získala v noci nadnes 11 nominácií na Zlaté maliny (Razzies).

Okrem nominácie na najhorší film roka aj za herecké výkony Kristen Stewartovej a Roberta Pattisona v hlavných úlohách a Ashley Greenovej a Taylora Lautnera vo vedľajších úlohách, za najhoršiu réžiu, scenár, filmový pár a kolektívne najhoršie obsadenie celého filmu. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Herec Adam Sandler, ktorého film Jack a Jill vlani získal rekordných desať Zlatých malín, keď bodoval v každej jednej kategórii, zostáva favoritom filmových anticien aj tento rok. Jeho film Môj otec je šialenec má po Twilighte najviac nominácií na Zlaté maliny - osem, vrátane nominácie na najhoršieho herca pre Sandlera a najhorších hercov vo vedľajšej úlohe pre Nicka Swardsona a Vanillu Iceho.

Na najhorší film roka bol ďalej nominovaný akčný vojnový film Bojová loď, rodinná snímka The Oogieloves in the Big Balloon Adventure, trápna komédia s Adamom Sandlerom v hlavnej úlohe Môj otec je šialenec a komédia s Eddiem Murphym Tisíc slov.

Za úlohu upírky Belly Swanovej v Twilighte a titulnú rolu vo filme Snehulienka a lovec kandiduje Kristen Stewartová na anticenu za najhoršiu herečku.

Tyler Perry bol nominovaný súčasne na najhoršieho herca (za filmy Vražedná hra a Good Deeds) i na najhoršiu herečku (Madea's Witness Protection).

Spolu so Sandlerom, Pattinsonom a Perrym bol na anticenu v kategórii najhorší herec navrhnutý tiež Nicolas Cage (za filmy Ghost Rider: Duch pomsty a Vendeta) a Eddie Murphy (za film Tisíc slov).

V návrhoch na najhoršie herečky defilujú ďalej mená Katherine Heiglovej (za film Slečna nebezpečná), Milly Jovovichovej (Resident Evil: Odveta) a Barbry Streisandovej za film The Guilt Trip.

Nominácie na Zlaté maliny zverejnili deň pred zverejnením nomináciami na Oscarov. Víťazov 33. ročníka Zlatých malín, ktorí vzídu z hlasovania filmových nadšencov, vyhlásia 23. februára, tradične deň pred oscarovým galavečerom.

Zlaté maliny založil v roku 1981 publicista John Wilson ako zrkadlový opak Oscarov. Ocenenie má podobu umelohmotnej maliny veľkosti golfovej loptičky umiestnenej na kotúči osemmilimetrového filmového pásu. To celé je nastriekané zlatou farbou.