Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

V novom spracovaní Total Recall sa predvedie Colin Farrell

Colin Farell Foto: TASR/AP

Bratislava 24. júla (TASR) - V novom akčnom filme Total Recall, v ktorom sa tvorcovia opäť inšpirovali známou sci-fi poviedkou We Can Remember It For you Wholesale od Philipa K. Dicka, sa v hlavnej úlohe predstaví Colin Farrell (Douglas Quaid). Po boku írskeho rodáka, v Hollywoode veľmi úspešného herca, si ďalej v réžii Lena Wisemana zahrajú hlavné ženské postavy Kate Beckinsale (Lori) a Jessica Biel (Melina).

Po prvý raz bol Dickov príbeh o realite a spomienkach sfilmovaný v roku 1990. V akčnom thriller sa vtedy v hlavnej úlohe predstavil Arnold Schwarzenegger. V novom spracovaní snímky v podaní Colina Farrella sa továrenský robotník Doug Quaid snaží zistiť, kým vlastne je. Zvedavosť ho zavedie až do spoločnosti Rekall, ktorá dokáže premeniť sny na skutočné spomienky. Výlet do mysle mu pripadá ako skvelé odreagovanie sa od frustrujúceho života. Skutočné spomienky na život super špióna by mohli byť presne to, čo hľadá. Proces sa však nečakane zvrtne. Hranica medzi realitou a fantáziou sa začína prelínať a on sám sa stáva hľadaným mužom. Doug bojuje ďalej, snaží sa odhaliť svoju skutočnú identitu, svoju pravú lásku a svoj skutočný osud. Napokon zistí, že vo svojich rukách nemá len svoj osud, ale aj osud celého sveta.



Americký akčný thriller Total Recall uvidia diváci v slovenských kinách od 9. augusta. TASR informovala Jana Kalmanová z distribučnej spoločnosti Itafilm. Tá snímku uvedie do kín vo formáte 2D v pôvodnom znení so slovenskými titulkami.