Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Thomas Puskailer pripravuje ekologické turné

Thomas Puskailer Foto: TASR/Jana Balčáková

Tematiku životného prostredia chce priblížiť žiakom aj študentom na celom Slovensku. Asistovať na turné mu budú tanečné formácie The Pastels a Spin Dance Group.

Bratislava 11. apríla (TASR) – Spevák Thomas Puskailer, majiteľ najžiarivejšieho úsmevu v slovenskom šoubiznise, pripravuje ekologické turné.

Tematiku životného prostredia chce priblížiť žiakom aj študentom na celom Slovensku. Asistovať na turné mu budú tanečné formácie The Pastels a Spin Dance Group. TASR informovala Nora Krchňáková zo spoločnosti Propaganda House.

"Ja a Abbie máme pozitívny vzťah k ekológii, bioproduktom a snažíme sa šetriť životné prostredie. Tým sme sa nikdy netajili. Preto som sa rozhodol ekologické posolstvo predstaviť mládeži," uviedol pre médiá Thomas.

Eco Tour je novou platformou, ktorá chce priblížiť tematiku životného prostredia a ekológie študentom základných a stredných škôl a to kombináciou hudby, tanca, filmu a workshopov. "Tento projekt je zameraný na deti, ich záujem je totiž ťažké získať. Preto som sa rozhodol, že tému environmentalistiky spojím do jednej atraktívnej audiovizuálnej show. Po nej si môžu deti vyskúšať interaktívne workshopy, v ktorých budú môcť zábavnou formou otestovať a nadobudnúť nové vedomosti," spresnil spevák.

Myšlienku ekologického turné už podporili hudobníci Zuzana Smatanová, Tina, Tomi Popovič, moderátori Adela a Sajfa či herci Dano Dangl, Dušan Cinkota a Mirka Partlová. V rámci Eco Tour má Puskailer v pláne navštíviť Bratislavu, Trnavu, Hlohovec, Nové Zámky, Prešov, Košice, Žilinu, Banskú Bystricu aj iné mestá.

Rodák z holandského Lichtenvoordu Thomas Puskailer (*2.3.1981) má dvojité občianstvo, slovenské a holandské. Je absolventom muzikálového herectva na akadémii v Amsterdame. Účinkoval v medzinárodných produkciách svetových muzikálov Peter Pan, Romeo a Júlia, hlavné úlohy vytvoril v Disneyho muzikáli Aida, ale i v kultových dielach ako Horúčka sobotňajšej noci a Grease.

Hral aj v holandských seriáloch, ako tanečník a choreograf sa predstavil v hudobných klipoch. Ako model sa stal tvárou renomovaných módnych značiek. Na Slovensku účinkuje v muzikáloch Ôsmy svetadiel a Boyband. V decembri minulého roku vydal debutový maxisingel so skladbami Sitting On A Cloud, By Your Side a Life Is Good.