Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Spevák Miro Jaroš uviedol do života nový album Všetko najlepšie

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na cestu k fanúšikom odoslali nový album lúčne motýle a sedem krstných rodičov, medzi ktorými nechýbala ani spevákova mamka.

Bratislava 27. júna (TASR) – Spevák Miro Jaroš vydal výberový album s názvom Všetko najlepšie. Do života ho uviedol v utorok večer (26.6.) v bratislavskom spirit bare Green Budha. Na cestu k fanúšikom odoslali nový album lúčne motýle a sedem krstných rodičov, medzi ktorými nechýbala ani spevákova mamka.

Album Všetko najlepšie ponúka tucet skladieb z jeho doposiaľ vydaných albumov, sú nimi Čierny dážď, Na dne mora (duet s Petrou Humeňanskou), Tlaková níž, Menej ťa ľúbiť, Spadla z oblakov, Na chvíľu, Na pokraji síl (duet s Dominikou Mirgovou), Bez siedmeho neba (skladba pre slovenské národné kolo Eurosongu 2010), Tráva, Obyčajný, Čierne písmená a Šamanka. Doplnený je dvomi novými piesňami Jednu šancu mi daj a Štyri ročné obdobia. Z nich prvá Jednu šancu mi daj už rotuje v slovenskom éteri. Je to rytmická pesnička, ktorá spája elektroniku s gitarami a predstavuje Jaroša v novej podobe. Chytľavá skladba, ktorá je ako vyšitá na toto obdobie, má ľahko zapamätateľný text. Hudobne skladbu vyprodukovali Vlado Gnepa a Miro Jaroš, text napísali Miro a Roman Maturkanič.

Tu bude player


Hostesky každému pri vstupe nadelili na ruku kaligrafický obrázok. „Tie čínske znaky, ktoré dostali všetci pri vstupe, to je motto môjho života, podľa toho sa snažím žiť, znamená to – Žijem svoj sen. To ma ženie vpred, to je moja životná filozofia, povedal pre TASR Miro Jaroš a dodal: Pre mňa ten album nie je best of-ka, aj keď je tam všetko najlepšie, čo sme kedy nahrali. Práve preto som ten album nazval Všetko najlepšie. Nahral som ho kvôli tomu, že ma oslovilo vydavateľstvo, prišlo mi to ako fajn spôsob rozlúčiť sa s ľuďmi. Aby som to správne povedal, myslím, že dnes je taká doba, že vydávať cédečka sa už veľmi neoplatí, stačí vydávať single a robiť k nim klipy.

„Na dne mora a Na pokraji síl sú obe krásne piesne, som veľmi rád, že sa mi podarilo získať povolenie nahrať ich v slovenčine. Obe piesne sú pôvodne naspievané v hebrejčine, napísal ich Idan Raichel. Kvôli pesničke Na dne mora som za ním vycestoval do Izraela, pustil som mu ukážku slovenskej verzie jeho piesne, bol potešený a dal mi voľnú ruku na jej slovenskú verziu, doplnil spevák pre TASR. Miro na krste albumu zaspieval s kapelou aj niekoľko songov z novej platne, medzi inými aj spomínaný duet Na pokraji síl spolu s Dominikou Mirgovou. Tá mu aj pripravila extra krst v podobe torty do tváre v štýle pravej americkej nemej grotesky z čias Laurela a Hardyho.



Dominika má v slovenskom éteri aktuálny hit s názvom Nová. Produkoval ho práve Miro Jaroš. „Oslovila som Mira, chcela som, aby mi urobil text k mojej pesničke Nová. Verím, že naša spolupráca bude pokračovať aj ďalej, pretože Miro robí podľa mňa najlepšie texty. Po tomto singli by som chcela urobiť ešte aspoň dva a budúci rok pripraviť na vydanie aj nový album. Príma večer, práve dnes som ukončila prvý ročník na univerzite, mala som poslednú skúšku, takže mi začínajú prázdniny,” povedala pre TASR speváčka.

Spevák a skladateľ Miro Jaroš (*1978, Žilina) súťažil v roku 2004 v prvom ročníku speváckej súťaže Slovensko hľadá Superstar, kde vo finále skončil na šiestom mieste. V roku 2005 vydal debutový album Exoterika, druhý s názvom Tlaková níž vyšiel v roku 2008, tretí Tráva musí rásť vydal v roku 2010. V septembri 2011 hosťoval na koncerte najväčšej izraelskej hviezdy Idana Raichela vo Viedni a Bratislave. Spoločne zaspievali duet Na pokraji síl / Mima'a'makim, ktorého autorom je práve Idan Rachiel. V týchto dňoch pribudol do spevákovej diskografie kompilačný album Všetko najlepšie.