Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Plamienok spúšťa vlastný podcast, prvou témou bude vďačnosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V podcaste si poslucháči budú môcť vypočuť názory detí, mladých ľudí, manažérov, biznismenov a napokon ľudí, ktorí prišli o svojich blízkych.

Bratislava 8. októbra (TASR) - Nezisková organizácia Plamienok spúšťa podcast, v ktorom sa bude zaoberať rôznymi témami, ktorých sa lekári, terapeuti a sociálni pracovníci Plamienka dotýkajú pri svojej práci s nevyliečiteľne chorými deťmi a ich rodinami. Informovala o tom Radka Husáriková z Plamienka.

Témou prvého podcastu bude vďačnosť. "Vďačnosť je láska k životu. Ak milujeme život so všetkým, čo prináša, sme vďační za všetko, čo s ním súvisí. Málokto dokáže byť vďačný celý život. Nad vďačnosťou sa zamýšľame a uvedomujeme si ju najmä vtedy, keď je náš vlastný život alebo život niekoho blízkeho, koho milujeme, ohrozený," tvrdí riaditeľka organizácie Plamienok Mária Jasenková.

Podľa nej práve rodiny s nevyliečiteľne chorými deťmi či rodiny, ktoré smútia po strate niektorého člena, pomáhajú uvedomiť si, čo je v živote dôležité, a pochopiť jeho cenu.

V podcaste si poslucháči budú môcť vypočuť názory detí, mladých ľudí, manažérov, biznismenov a napokon ľudí, ktorí prišli o svojich blízkych. Priblížia, ako pojem vďačnosť vnímajú a čo pre nich znamená. "Ak by sme boli vďačnejší, žili by sme šťastnejší život," myslí si Jasenková.